Medicii urgentisti de la Sibiu cer inregistrarea discutiilor cu pacientii si apartinatorii

25/01/2018

Medicii urgentisti de la Sibiu cer inregistrarea discutiilor cu pacientii si apartinatorii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-urgentisti-de-la-sibiu-cer-inregistrarea-discutiilor-cu-pacientii-si-apartinatorii/


Medicii de la UPU din cadrul Spitalului Clinic Judetean din Sibiu cer inregistrarea audio a discutiilor din sala de asteptare, dintre pacienti, cei care ii insotesc si angajatii unitatii spitalicesti, potrivit unui comunicat de presa.

Propunerea doctorilor  este sustinuta si de membrii Comisiei de Etica, care a analizat decesul unei paciente si care, potrivit concluziilor Comisiei, nu a murit din vina medicilor sau a asistentelor sibiene.

In prezent, pacientii si cei care ii insotesc la UPU sunt inregistrati video, cu ajutorul unor camere de supraveghere. Imaginile video au ajutat in elucidarea cazului tinerei care a decedat recent, la spitalul sibian, dupa ce a ales sa nu se inregistreze si sa astepte sa fie consultata, a plecat la alt spital din oras, de unde a fost adusa ulterior cu o salvare, intr-o stare mult mai grava, relateaza si Agerpres.

“UPU a solicitat implementarea unui nou sistem de supraveghere, care sa permita si inregistrarea audio si sa faciliteze elucidarea unor astfel de situatii”, se arata in comunicatul trimsi de spitalul din Sibiu.

Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu a decis ca angajatii de la UPU sa nu le mai recomande pacientilor sa plece la alte spitale din oras, pentru consultatii.

“Totodata, va informam ca, la nivelul UPU, a fost instituit un plan de masuri pentru preintampinarea unor astfel de evenimente: personalul sectiei si al firmei de paza a fost reinstruit spre a nu oferi pacientilor informatii si recomandari in sensul retrimiterii acestora catre alte unitati medicale; indiferent de gradul de aglomerare a sectiei, toti pacientii sunt indrumati sa astepte pentru a fi triati si ulterior consultati”, se mai arata in comunicatul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, conform sursei mentionate.

Pentru ca pacientii sa nu mai astepte mult sa fie consultati atunci cand este aglomerat la UPU, Comisia de Etica a spitalului sibian cere suplimentarea personalului care se ocupa de triajul bolnavilor.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Salagub Adina says:

    Angajati absolventi de umf sau specializare care sunt someri ,nu cadre medii sau registratori pentru acest triaj.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: