Medicii, in topul profesiilor cu risc de depresie

19/06/2014

Medicii, in topul profesiilor cu risc de depresie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-topul-profesiilor-cu-risc-de-depresie/

Anemia prin deficit de fier la adolescentă şi la femeia înainte de menopauzăMedicii, terapeutii si asistentele medicale fac parte din angajatii care au cel mai mare risc de depresie, conform unui studiu publicat pe health.com. Conform specialistilor, medicii pot suferi de depresie din cauza stresului pe care il are meseria, a orelor lungi de munca sau a responsabilitatii mari pe care o implica tratarea si chiar salvarea unui om.

Medicii sufera de depresie pentru ca sunt expusi traumelor pacientilor

Orele prelungite de munca, numarul mare de pacienti pe care ii consulta zi de zi, dar si sarcinile birocratice stau la baza instalarii depresiei medicilor de familie, a medicilor specialisti dar si a asistentelor medicale.

Specialistii considera ca depresia are la baza si expunerea frecventa la cazuri cu impact puternic emotional, si anume traumele pacientilor, bolile grave ale acestora.

Chiar si consilierea familiilor, momentele in care trebuie sa le dea pacientilor sau rudelor acestora vestile triste despre starea de sanatate au un impact negativ asupra medicilor.

Conform studiului, unii dintre medici sau dintre asistentele medicale pot sa se descurajeze intr-o mare masura si sa ajunga la concluzia ca lumea in care traim este trista, lipsita de intamplari pozitive.

Personalul care ofera bolnavilor ingrijiri la domiciliu in capul listei

Cei mai afectati de depresie sunt, conform aceluiasi studiu, cei care ofera ingrijiri la domiciliu bolnavilor.

Pentru ca multi dintre acesti pacienti se afla intr-un stadiu avansat al bolii si in imposibilitatea unei vieti independente, personalul care le ofera ingrijiri este expus zi de zi unei imagini deosebit de triste.

Aceasta este explicatia specialistilor la numarul mare a acestor persoane care sufera de depresie. Statisticile arata ca 11% din persoanele care ofera ingrijiri la domiciuliu sufera de depresie.

Alaturi de personalul medical, angajatii cu cel mai mare risc de depresie sunt cei care lucreaza in restaurante, asistentii sociali, artistii, profesorii, personalul din administratie si contabilii.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: