Medicii si moasele din Romania, instruiti de specialisti elevetieni

02/10/2014

Medicii si moasele din Romania, instruiti de specialisti elevetieni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-si-moasele-din-romania-instruiti-de-specialisti-elevetieni/

Ziua Nationala a Transplantului in RomaniaO echipa formata din 7 specialisti de la Spitalul Universitar din Basel, Elvetia, a fost la Bucuresti, la Spitalul Filantropia unde s-a organizat un curs de pregatire in rezolvarea situatiilor de urgenta care apar la nastere, cu scopul unei mai bune dezvoltari a muncii in echipa si a comunicarii eficiente in cazul situatiilor critice.

Specialistii elvetieni au pregatit 7 echipe, fiecare formata din cate un medic si o moasa, care, la randul lor, vor pregati in perioada urmatoare alte echipe. La curs au mai participat si alte 30 de persoane cu pregatire medicala, care isi desfasoara activitatea in spitalul Filantropia.

Cursul a presupus simularea unor manevre in nasterile dificile si a pus accent pe masurile care trebuie luate rapid pentru a rezolva diferite probleme.

Simularea medicala reprezinta o metoda educationala care ofera posibilitatea de a practica in mod deliberat si de a repeta activitati medicale cu risc ridicat sau rar intalnite, precum si exersarea abilitatilor tehnice cu diverse grade de complexitate intr-un mediu sigur, lipsit de impact direct asupra pacientilor.

“Scopul cursului a fost ca medicii implicati in aducerea pe lume a unui copil – obstetricianul, anestezistul, moasa si neonatologul, sa lucreze mult mai bine in echipa, sa comunice mai mult si mai bine, sa aiba mai multa incredere in ei, ca in final sa aiba capacitatea de a lua decizii rapide in situatii critice”, a declarat Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, directorul Spitalului Filantropia.

Prin acest demers se urmareste cresterea calitatii actului medical si reducerea riscului de accidente materne si fetale la nastere.

Este o initiativa de pionierat in obstetrica din Romania, dar la acest moment nu sunt alocate fonduri pentru acest gen de proiecte educative.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vasile Cepoi: Spitalele din Iasi nu mai rezista

Paun: Gravitatea situatiei de astazi, dovada ca nu am depasit barierele dezinformarii

Gheorghita: Miscarea anti-vaccinare exista pentru ca miscarea pro-vaccinare este timida

Spitalul Judetean Botosani: Apel la medicii de familie sa ajute cu garzi la UPU

Cseke Attila: Inca nu am ajuns in varful valului. Presiunea este uriasa