Medicii romani si italieni salveaza vieti impreuna

14/11/2014

Medicii romani si italieni salveaza vieti impreuna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-romani-si-italieni-salveaza-vieti-impreuna/

transplantIn aceasta saptamana, medicii italieni si romani care colaboreaza in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice au mai efectuat inca 9 interventii chirurgicale, 4 dintre acestea la Iasi, restul in Bucuresti.

Numarul copiilor operati in cadrul acestui program a ajuns la 69 in decursul unui an de la debut.

“Practic au fost salvati, aici, acasa, 69 de copii cu malformatii cardiacefara a mai fi necesar transferul lor in unitati sanitare din alte tari. La ultima intalnire pe care am avut-o in octombrie cu reprezentantii clinicii italiene am stabilit ca vom continua acest program si ca il vom dezvolta la nivel national”,  a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii.

In luna iulie  a acestui an s-a semnat extinderea Programului de cooperare intre Ministerul Sanatatii si Clinica San Donato, program in cadrul caruia echipe de medici italieni si romani opereaza copii cu malformatii congenitale cardiace in cadrul spitalelor din Romania.

Tot in cadrul acestui proiect au fost instruite 13 cadre medicale in domeniul chirurgiei cardiace.

Mortalitatea infantila datorata malformatiilor congenitale ale sistemului circulator reprezinta peste 11% din totalul deceselor copiilor cu varsta sub 1 an.

Numarul anual de copii cu probleme cardiace, printre nou-nascuti, este de aproximativ 2.000 de cazuri noi pe an.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: