Medicii roaga autoritatile sa nu reduca finantarea pentru Programul national de hemofilie

18/04/2019

Medicii roaga autoritatile sa nu reduca finantarea pentru Programul national de hemofilie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-roaga-autoritatile-sa-nu-reduca-finantarea-pentru-programul-national-de-hemofilie/

Seful Centrului de Hematologie si Transplant Medular din Institutul Clinic Fundeni, medicul Daniel Coriu, le-a transmis autoritatilor sa nu reduca finantarea pentru Programul national de hemofilie.

“Rugam autoritatile competente – Ministerul Sanatatii si CNAS – sa nu reduca finantarea pentru Programul national de hemofilie. Absorbtia se va intampla in timp, pentru ca lucrurile trebuie corectate in privinta celor doua probleme – educatia pacientului, complianta la terapie si complianta medicului la noul protocol. (…) Noi in 2017 nu eram pregatiti ca profesionisti sa absorbim toti banii. Acest proces se va intampla in cativa ani”, a spus declarat medicul citat de Agerpres.

De asemenea, el a subliniat ca fondurile nu au fost cheltuite in totalitate nu pentru ca nu ar fi fost necesare.

“Ca sa primeasca medicatia, pacientul trebuie sa vina la spital, sa-si ridice medicamentul, sa aiba profilaxie, lucru care nu se intampla. Inca un lucru important, administrarea e intravenoasa, deci nu e simplu. (…) Unii medici hematologi au o teama sa dea terapia profilactica corecta. Conform legii, noi putem da terapie profilactica pentru 3 luni, dar asta inseamna foarte multe milioane de lei si atunci ei au o oarecare anxietate in a prescrie pentru 3 luni”, a mai precizat prof. dr. Daniel Coriu conform sursei citate.

Continut educational:

In opinia sa, profesionistii in sanatate trebuie sa faca totul ca pacientul cu hemofilie sa fie educat privind necesitatea de a respecta tratamentul.

El a spus ca, in noiembrie 2018, un grup de lucru format din profesionisti si asociatii de pacienti in domeniul hemofiliei a trimis CNAS o serie de propuneri, printre care si aceea de reorganizare a retelei de tratament in cazul acestei boli.

Etichete: programul national de hemofilie, simptome hemofilie, daniel coriu, tratament hemofilie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un milion de decese din cauza Covid-19 | OMS: O moarte teribil de dificila si in singuratate

Focar de Covid-19 la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia | 30 de angajati sunt infectati

Ministerul Sanatatii a distribuit o noua transa de 70 000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor

Studiu: Un aerosol, sub forma unui spray nazal, poate preveni reproducerea virala a noului coronavirus

Doua state din Europa declara stare de urgenta in contextul pandemiei | Premierul slovac: Situatia este extrem de grava