Medicii rezidenti ameninta ca vor ataca legal nerespectarea ordonantei de a-si primi bursele lunare

03/03/2014

Medicii rezidenti ameninta ca vor ataca legal nerespectarea ordonantei de a-si primi bursele lunare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-rezidenti-ameninta-ca-vor-ataca-legal-nerespectarea-ordonantei-de-si-primi-bursele-lunare/

Reorganizarea programelor nationale de sanatateChiar daca de la 1 ianuarie 2014 medicii rezidenti trebuiau sa primeasca o bursa lunara de 670 lei ca urmare a ordonantei 103 emisa in noiembrie 2013, pana in prezent veniturile acestora nu s-au majorat. In aceste conditii, medicii rezidenti ameninta cu actiuni legale de a ataca nerespectarea ordonantei.

Bursa lunara de 670 lei doar pe hartie

Chiar daca OUG 103/2013 a fost emisa inca din luna noiembrie a anului trecut, normele au fost redactate abia in luna februarie 2014.

Bursa de 670 lei pe care ar trebui sa o primeasca medicii rezidenti separat de plata salariului, in ultima decada a lunii curente pentru luna anterioara, ramane momentan doar o hotarare de guvern.

“Incepand cu data de 1 ianuarie 2014, medicii rezidenti, medicii dentisti rezidenti si farmacistii rezidenti din unitatile sanitare de stat (…) beneficiaza de o bursa de rezidentiat in cuantum lunar de 670 lei”, se precieaza in textul ordonantei.

Neaplicarea legii starneste nemultumirea medicilor rezidenti

Conform unui comunicat de presa emis de medicii rezidenti ai centrului universitar Iasi, acestia sunt dispusi sa recurga, alaturi de ceilalti medici rezidenti din tara, la caile legale de a ataca nerespectarea legii.

Amanarea continua a raspunsurilor primite din partea autoritatilor cu privire la bursele rezidentilor, ii determina pe multi dintre ei sa aleaga o cale mai simpla, ca multi colegi din sistem, si anume plecare in alta tara.

Medicii rezidenti considera ca decidentii sunt direct responsabili de exodul medicilor tineri, avand in vedere ca ordonanta de crestere a veniturilor rezidentilor prin aceasta bursa nu este respectata.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: