Medicii petrec mai mult timp la calculator decat cu pacientii

30/09/2013

Medicii petrec mai mult timp la calculator decat cu pacientii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-petrec-mai-mult-timp-la-calculator-decat-cu-pacientii/

poza femeie bolnavaUn nou studiu publicat in “Journal of General Internal Medicine” a aratat ca medicii petrec mai putin timp cu pacienti in favoarea procedurilor pe care le fac la calculator. Rezidentii petrec 40% din timpul lor in activitati la calculator in locul interactiunii directe cu pacientul.

Datele pe calculator inlocuiesc pacientul

Studiul “In the wake of the 2003 and 2011 duty hours regulation, how do internal medicine interns spend their time” a analizat activitatatea medicilor rezidenti.

Medicii rezidenti au fost observati timp de 873 de ore in centre medicale academice din Baltimore in anul 2012. La studiu au participat 29 de medici rezidenti inclusi in 2 programe de rezidentiat.

Studiul a analizat timpul pe care medicii rezidenti il petrec in mod direct cu pacientii, in examinare si in discutii cu pacientii, timpul pe care il petrec in relatie indirecta cu pacientii, si, in ultimul rand, timpul destinat formarii si activitatilor zilnice (odihna, mancare, activitati de relaxare).

Medicii petrec 12% din timpul lor cu pacientii

Rezultatele studiului au arata ca activitatile pe computer ocupa 40% din timpul medicilor rezidenti.

Din totalul orelor alocate, acestia petrec doar 12% din timp cu pacientul, 64% din timp in activitati medicale cu rasfrangere indirecta asupra pacientilor.

Restul orelor medicii rezidenti le dedica activitatilor educationale, de formare (15% din timp) si activitatilor personale (9%).

Conform studiului, timpul alocat interactiunii cu pacientul a scazut dupa anul 2003, crescand orele alocate documentelor si activitatilor birocratice.

Autorii studiului considera ca principale cauze in reducerea numarului de ore alocat pacientilor cresterea volumului de date ale pacientilor, masurile stricte de supervizare, activitatile birocratice.

Sursa: www.PubMed.gov

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Indicatorul privind cazurile de Covid-19 va fi calculat, incepand de vineri, dupa noile reguli

Ministrul Sanatatii: Este nevoie sa facem curatenie si sa oprim risipa

Raed Arafat, despre impactul noului mod de raportare a cazurilor de SARS-CoV-2

Romania, impotriva tuturor celor care nu ne dadeau sanse, are o campanie de vaccinare de succes (Florin Citu)

Peste 70% dintre noile cazuri de Covid-19, inregistrate in zonele urbane