Medicii pediatri se alatura campaniei UMFCD – Asuma-ti sa fii sanatos! – Litoral 2023

09/05/2023
Medicii pediatri se alatura campaniei UMFCD – Asuma-ti sa fii sanatos! – Litoral 2023

Medicii pediatri se alatura campaniei UMFCD – Asuma-ti sa fii sanatos! – Litoral 2023

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-pediatri-se-alatura-campaniei-umfcd-asuma-ti-sa-fii-sanatos-litoral-2023/

Pentru al treilea an consecutiv, campania de preventie “Asuma-ti sa fii sanatos!” a Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti va ajunge pe litoralul romanesc si va oferi turistilor prezenti in 5 statiuni de la Malul Marii Negre consultatii gratuite in specialitatile endocrinologie si dermatologie.

Screening oferit de 38 de medici dermatologi, endocrinologi si pediatri

Din acest sezon, campaniei de preventie a UMFCD se vor alatura si medicii pediatri care vor acorda copiilor aflati in vacanta servicii medicale de preventie gratuite.

Putem descrie campania de preventie “Asuma-ti sa fii sanatos!” a Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, ca fiind deja una de traditie si, pentru al treilea an consecutiv, ne bucuram sa oferim turistilor aflati pe litoralul romanesc consultatii gratuite in specialitatile dermatologie si endocrinologie, numarul in crestere al celor ce au trecut pragul editiilor anterioare incurajandu-ne sa dam continuitate acestui frumos proiect pentru realizarea caruia tin sa le multumesc atat medicilor rezidenti si specialisti, precum si conducerii celor doua societati medicale de profil SRD si SRE, Ministerului Apararii Nationale, Directiei de Sanatate Publica din Constanta si echipelor SMURD si SALVAMAR”, a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rector al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti.

Acesta a adaugat ca “impactul pozitiv pe care l-a inregistrat anul trecut aceasta campanie ne-a determinat sa largim aria preventiei medicale si in domeniul pediatriei si ne bucuram sa anuntam faptul ca, incepand din acest sezon, vom avea sprijinul Societatii Romane de Pediatrie care, prin cei 12 medici pediatri care si-au anuntat deja prezenta, va oferi consultatii copiilor aflati in vacanta la malul marii”.

Daca numarul total al consultatiilor medicale inregistrate in cadrul primei editii a campaniei de preventie “Asuma-ti sa fii sanatos!”- Litoral 2021- a fost 2.066, anul trecut, aceasta cifra a urcat la 4.374, demonstrand din partea turistilor aflati la Malul Marii Negre un interes crescut fata de screeningul dermatologic si endocrinologic si in definitiv fata de propria lor sanatate, fapt ce denota din partea acestora atat responsabilitate, cat si respect fata de medici si fata de medicina de preventie”, a precizat Prof. Univ. Dr. Catalina Poiana, Prorector al UMF “Carol Davila” din Bucuresti si membru in Consiliul de conducere al SRE.

Campania de screening pe care o derulam este importanta pentru a aduce pacientul la medic si pentru a ajuta un numar de persoane interesate de starea de sanatate, sa isi poata evalua riscul de osteoporoza si sindrom metabolic. In cazul persoanelor care vor fi identificate cu risc crescut de osteoporoza sau pentru sindrom metabolic, acestea vor ramane in contact cu medicii din campanie, pentru a fi indrumate pe mai departe”, a reamintit Prof. Univ. Dr. Catalina Poiana.

Totodata, Dr. Alin Nicolescu – Secretar General al Societatii Romane de Dermatologie a declarat ca “rolul medicinei de preventie este unul fundamental pentru integritatea sanatatii fiecaruia dintre noi si ma bucur sa spun ca prin aceasta campanie am reusit, si sper sa ne continuam traiectoria ascendenta, sa atragem, de la an la an, un numar tot mai mare de turisti care, datorita responsabilitatii fata de starea lor de sanatate, si-au sacrificat cateva zeci de minute pentru un control medical de rutina, pentru unii dintre acestia insemnand depistarea precoce a unor afectiuni care altfel, s-ar fi putut agrava”.

Ne bucuram nespus ca, incepand din aceasta vara ne vom alatura proiectului Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, mai precis campaniei de preventie -Asuma-ti sa fii sanatos!- prin care ne dorim sa oferim un screening cat mai amplu copiilor aflati in vacanta pe litoral si, profitand de aceasta ocazie, le adresam, mai ales parintilor, invitatia de a ne trece pragul, si de a apela la serviciile medicale de preventie pe care medicii nostri pediatri le vor darui micutilor turist , in perioada 14-19 august”, a precizat si Presedintele Societatii Romane de Pediatrie, Prof. Univ. Dr. Doina Plesca.

Pe parcursul celor sase zile ale Campaniei -Asuma-ti sa fii sanatos! – Litoral 2023 toti cei care doresc sa beneficieze gratuit de consultatii dermatologice si endocrinologice vor putea apela la profesionalismul celor 26 de medici (rezidenti si specialisti) care vor fi prezenti in cele cinci puncte de lucru special amenajate (corturi spatioase ale M.Ap.N. pe care vor fi afisate bannere ale campaniei) in urmatoarele statiuni: Costinesti, Neptun, Saturn, Mangalia si Olimp. Consultatiile se vor face in perioada 14-19 august in intervalele orare 09.00 – 12.00 si 15.00 – 18.00, cu exceptia zilei de 19 august, cand programul de screening se va derula doar in cursul diminetii.

Corturile vor fi amplasate langa urmatoarele repere:

1. Baze salvare acvatica-salvamar si punct de prim ajutor – plaja Neptun
2. Baze salvare acvatica-salvamar si punct de prim ajutor – plaja Mangalia
3. Plaja Phoenicia Blue View – Olimp
4. Containere Smurd-ISU- plaja Costinesti
5. Containere Smurd-ISU- plaja Saturn

Etichete: consultatii gratuite endocrinologie, consultatii gratuite dermatologie, consultatii gratuite pediatrie, consultatii gratuite litoral

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: