Medicii fac triajul epidemiologic al elevilor

19/09/2014

Medicii fac triajul epidemiologic al elevilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-fac-triajul-epidemiologic-al-elevilor/

scarlatina-la-copii Cum saptamana aceasta s-a dat start anului scolar 2014-2015, medicii fac triajul epidemiologic al elevilor.  
In unitatile de invatamant unde nu exista cabinet si medici scolari, cei care verifica starea de sanatate a micutilor sunt medicii de familie.

Astfel, inca din prima zi de scoala, ei fac consultatii pentru a depista probleme precum rosul in gat, daca sunt raciti sau daca au paraziti.

In cazul in care un copil este depistat cu probleme care ar putea fi transmise si la altii, medicul prescrie tratamentul adecvat si recomanda retragerea din colectivitate pana la insanatosire.

Triajul epidemiologic ar trebui sa se faca pana la finalul saptamanii viitoare, iar pana la sfarsitul lunii septembrie, medicii trebuie sa trimita raportarile catre Directiile de Sanatate Publica.

Situatia este insa putin mai dificila in zonele rurale, acolo unde distantele sunt mai mari si unde nu toti oamenii sunt inscrisi pe listele unui medic de familie, iar scolile nu au cabinet medicale.

Ordonanta nr. 162/12.11.2008 spune ca  in astfel de situatii, asistenta medicala desfasurata in unitatile de invatamant este transferata de Ministerul Sanatatii catre autoritatile publice locale.

Si, pentru aceste servicii se asigura si bani de la bugetul de stat.  

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

  1. laura says:

    Daca parintele refuza triajul si copilul este introdus de catre parinte in sala de curs ce pedeapsa legala i se poate aplica parintelui? In baza carei legi nu i se mai.permite copilului intrarea in colectivitate pana la um control medical sugerat la triaj? Multumesc.

  2. CALATEAN says:

    POATE STI CINEVA CUM SE PROCEDEAZA?

  3. CALATEAN says:

    FAC ASTA DE 13 ANI GRATUIT,FIINDCA NU SE DORESTE CA IN MEDIUL RURAL SA FIM PLATITI.NU STIU CARE-I CAUZA,SI ASTA O FAC TOTI MEDICII DIN ZONA.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: