Medicii din serviciile de urgenta anunta ca vor protesta daca Raed Arafat va fi demis

12/12/2019
Medicii din serviciile de urgenta anunta ca vor protesta daca Raed Arafat va fi demis

Medicii din serviciile de urgenta anunta ca vor protesta daca Raed Arafat va fi demis

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-din-serviciile-medicale-de-urgenta-anunta-ca-vor-protesta-daca-raed-arafat-va-fi-demis/

141 de medici din serviciile medicale de urgenta din Romania, respectiv din UPU, SMURD si servicii publice de ambulanta, si-au exprimat sustinerea fata de secretarul de stat Raed Arafat si au anuntat ca isi rezerva dreptul de a protesta, fara a afecta pacientii, in cazul in care acesta va fi demis.

Intr-un comunicat semnat de reprezentantii serviciilor medicale de urgenta din Romania se vorbeste si de amenintarile constante la adresa sistemului de urgenta si se sustine ca amploarea acestora a ajuns la o dimensiune de neimaginat.

“Amenintari constante la adresa sistemului de urgenta au inceput sa apara in perioada anilor 2011 – 2012, stimulate de avantul deosebit a tot ceea ce se constituia in elemente componente ale sistemului, din punct de vedere legislativ, financiar, resurse umane, resurse materiale. Atractia fondurilor potential disponibile, mirajul implicatiilor comerciale in sistemul de urgenta, incercarea de limitare a unui sistem public puternic pentru a deschide calea unor alternative dubioase, au dus la repetate tentative de atac la adresa conceptului, la adresa structurilor implicate, dar mai ales la adresa celui care a reprezentat unitatea si coeziunea sistemului, dr. Raed Arafat. (…) Amploarea acestor amenintari, mai mult sau mai putin mascate, a ajuns la o dimensiune inimaginabila si la forme de manifestare care ne demonstreaza, pe de o parte, faptul ca este un fenomen concertat, realizat pe mai multe cai; pe de alta parte, faptul ca cei care orchestreaza aceste atacuri nu au nici macar cunostinte de baza despre functionarea a ceea ce incearca sa distruga”, se precizeaza in comunicatul citat de Agerpres.

Totodata, urgentistii mai spus ca nu inteleg ce i se reproseaza medicului Raed Arafat si trag un semnal de alarma in legatura cu faptul ca acest sistem, construit in 30 ani, poate fi distrus in 30 zile. Ei sustin ca daca nu sunt lasati sa isi faca treaba, isi rezerva dreptul de a protesta, fara a afecta pacientii.

“Stimati domni si doamne carora nu ne este permis sa ne adresam altfel, acest sistem a fost construit in 30 de ani, dar poate fi distrus in 30 de zile. Ce veti pune in loc? Incercati sa explicati acest lucru cetatenilor Romaniei. Incercati sa descrieti prin ce mecanisme va functiona acest sistem pe care nu l-ati inteles si nu il veti intelege decat daca indepliniti una din doua conditii: fie faceti parte din el cu trup si suflet, fie beneficiati de el pentru trup si suflet. Daca nu puteti, atunci va rugam, respectuos, sa ne lasati sa ne vedem de treaba alaturi de Raed. In caz contrar ne rezervam dreptul la actiuni de protest care, fara a afecta pacientii care se adreseaza sistemului de urgenta, sa sublinieze inca odata faptul ca si ceea ce avem noi de spus este important”, mai scrie in comunicatul mentionat.

Etichete: raed arafat, medici UPU, medici SMURD, servicii de urgenta, protest medici

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: