Medicii din Mures asteapta 8000 de doze de vaccin ROR

12/07/2017

Medicii din Mures asteapta 8000 de doze de vaccin ROR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-din-mures-asteapta-8000-de-doze-de-vaccin-ror/

DSP Mures asteapta 8.000 de doze de vaccin ROR care a ar urma sa soseasca in aceasta saptamana pentru a fi distribuite medicilor de familie din judet.

Promisiunea vine de la Ministerul Sanatatii care a trimis o adresa in acest sens Directiei de Sanatate Publica (DSP) Mures, spune purtatorul de cuvant al institutiei, dr. Stelian Caraghiaur, potrivit radiomures.ro.

“In data de 6 iulie am primit o adresa de la Ministerul Sanatatii prin care am fot informati ca se va livra o cantitate de 333.810 de doze de vaccin din care pentru judetul Mures revin 8.060 de vaccin ROR. Inca nu au sosit dar undeva, saptamana aceasta ar trebui sa ajunga.”

La acest moment, in stocurile DSP mai sunt doar 18 doze de vaccine. Din raportarile medicilor de famile, aproape  9.700 de copii sunt nevaccinati.

Dozele care vor veni ne vor ajunge pana aproape de sfarsitul anului. La ora actuala sunt 9.691 de persoane nevaccinate din care nu… nu sunt toti de gasit, sa zic. De asta, spunem ca ne vom incadra pentru ca in teritoriu mai sunt undeva la 800 de doze.”, a precizat purtatorul de cuvant al DSP Mures, citat de radiomures.ro.

 

In judetul Mures, in prima jumatate a anului s-au inregistrat peste 180 de cazuri de rujeola decesul unui bebelus.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala