Medicii din Franta, in greva | Promedica si USMR Alianta Medicilor isi exprima solidaritatea

03/06/2019

Medicii din Franta, in greva | Promedica si USMR Alianta Medicilor isi exprima solidaritatea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-din-franta-in-greva-promedica-si-usmr-alianta-medicilor-isi-exprima-solidaritatea/

Reprezentantii Sindicatului Promedica si USMR – Alianta Medicilor exprima un sentiment de solidaritate fata de colegii medici din Franta, care au declansat greva. Cei care protesteaza sunt medici urgentisti nemultumiti de conditiile in care sunt nevoiti sa isi desfasoare activitatea, potrivit unei postari a sindicalistilor pe o retea de socializare.
“Din discutiile pe care reprezentantii Promedica le poarta cu medicii din Franta am aflat ca tot mai multe cadre medicale s-au alaturat grupului „Inter-urgenta”, care denunta lipsa de personal si resurse material din sectoarele de urgenta. Potrivit colectivului „Inter-urgenta”, medicii din 75 de servicii de urgenta din Franta sunt in greva. Si cadrele medicale din cadrul spitalului Chateau-Gontier-sur-Mayenne, care s-au alaturat miscarii greviste, denunta conditiile de munca, solicita mai multa resursa umana si majorari salariale”, transmis reprezentantii Sindicatului Promedica.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Spondilita anchilozanta

Greva a inceput, marti, 18 mai, la Paris. De atunci, miscarea s-a raspandit in toata Franta. Pe 6 iunie, se pregateste un eveniment national prin care medicii francezi doresc sa traga un puternic semnal de alarma cu privire la conditiile de lucru, de care sunt nemultumiti si pentru care cer autoritatilor solutii.

“Romania este o pepiniera de medici pentru intreaga lume. Oficial in perioada 2010-2016 peste 16.000 de cadre medicale au cerut eliberarea certificatelor profesionale de la Colegiul Medicilor din Romania. In continuare, un numar semnificativ de medici romani lucreaza in spitalele franceze”, mai precizeaza sindicalistii romani.

Etichete: greva medici, medici franta, sindicate sanatate, promedica, alianta medicilor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Important pentru medicii de familie | Noi reglementari privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru pacientii cu Covid-19

Patru medici de la UPU din cadrul Spitalului Judetean Sibiu s-au imbolnavit de Covid-19

Studiu: Peste 80% dintre pacientii infectati cu Covid-19 au carenta de vitamina D

Rusia a lansat productia celui de-al doilea vaccin anti-Covid | Alte doua vacccinuri in pregatire

INSP a lansat un program de screening cardiovascular