Medicii de la Timisoara administreaza pacientilor cu Covid-19 un antiviral pentru eliminarea mai rapida a virusului

20/11/2020

Medicii de la Timisoara administreaza pacientilor cu Covid-19 un antiviral pentru eliminarea mai rapida a virusului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-la-timisoara-administreaza-pacientilor-cu-covid-19-un-antiviral-pentru-eliminarea-mai-rapida-a-virusului/

Medicii de la Spitalul de Boli Infectioase ‘Victor Babes’ din Timisoara au inceput sa utilizeze in tratamentul pacientilor cu COVID-19 un nou antiviral care ajuta la eliminarea mai rapida din organism a virusului si amelioreaza simptomele bolii.

Din cauza posibilitatii aparitiei unor efecte secundare, tratamentul se poate administra doar in spital, sub supravegherea unui medic,se precizeaza intr-un comunicat al unitatii medicale.

De altfel, medicii de aici spun ca exista o fereastra de timp foarte scurta in care medicamentul se poate administra, astfel incat efectul sa fie cel asteptat.

“Medicamentul se administreaza pacientilor cu o forma medie de infectie cu COVID-19, cu probele de inflamatie modificate. Am observat ca la 24 – 48 de ore dupa ce am introdus acest tratament, inflamatia pulmonara a scazut semnificativ. S-a redus durata de spitalizare a pacientului si testele PCR s-au negativat mai repede, chiar cu cateva zile mai repede decat in mod obisnuit’, afirma dr. Maria Cerbu, medic primar boli infectioase la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara, in comunicatul citat.

Este vorba de un medicament din categoria antiviralelor, inhibitor al ARN, iar medicii timisoreni spun ca acesta a fost utilizat pana acum in tratamentul formelor severe de gripa, dar si impotriva unor virusuri foarte puternice, care pot declansa infectii mortale.

Acest medicament este inclus si in protocoalele terapeutice ale unor tari precum Japonia, India si China.

Etichete: tratament antiviral, antiviral covid-19, spitalul victor babes timisoara

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela