Medicii de la Maternitate din Botosani refuza sa mai faca avorturi la cerere din motive religioase

13/09/2018

Medicii de la Maternitate din Botosani refuza sa mai faca avorturi la cerere din motive religioase

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-la-maternitate-din-botosani-refuza-sa-mai-faca-avorturi-la-cerere-din-motive-religioase/


Cadrele medicale de la Sectia de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati din Botosani au decis sa nu mai efectueze avorturi la cerere.  

Potrivit purtatorul de cuvant al unitatii medicale, medicul Stefan Bercea, masura a fost luata de comun acord de toti medicii sectiei, avand la baza motive religioase. Singurele cazuri in care sunt acceptate intreruperile de sarcina sunt urgentele medicale.

“Din motive religioase, medicii din Botosani nu doresc sa mai faca avorturi la cerere, in cadrul Maternitatii, decat avorturi terapeutice, care sunt urgente medicale si care necesita interventie”, a afirmat Bercea, citat de Agerpres.

In primele opt luni ale anului, in judetul Botosani au fost inregistrate 147 de avorturi terapeutice, in conditiile in care, spre exemplu, in 2011, erau efectuate peste 1.000 de intreruperi de sarcina., mai scrie sursa mentionata.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: