Medicii de familie vor reteta unica pentru toate tipurile de medicamente si bilet de trimitere electronic

21/02/2014

Medicii de familie vor reteta unica pentru toate tipurile de medicamente si bilet de trimitere electronic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-vor-reteta-unica-pentru-toate-tipurile-de-medicamente-si-bilet-de-trimitere-electronic/

dosareFormalitatile birocratice pe care trebuie sa le faca zi de zi medicul de familie la cabinet in detrimentul timpului acordat pacientului raman o problema fara rezolvare din partea autoritatilor. Reprezentantii medicilor de familie considera ca tocmai din cauza activitatilor birocratice pe care sunt nevoiti sa le faca nu vor putea implementa serviciile medicale suplimentare prevazute in pachetul de baza.

Dr. Rodica Tanasescu: Trebuie sa valorizam medicul sa nu mai fie administrator

Reprezentantii SNMF si FNPMF considera ca doar prin reducerea birocratiei cu o ora pe zi, ar putea introduce servicii de preventie si de monitorizare utile pacientilor prevazute in pachetul de baza.

In conditiile in care acelasi pacient poate avea nevoie de una pana la patru reteta, pentru reducerea timpului petrecut in completarea acestor retete medicii de familie cer o reteta electronica pentru toate tipurile de medicamente.

Tot pentru reducerea formalitatilor birocratice, medicii considera deosebit de utila reteta fractionala pe orizontala.

“Pentru pacientul cronic stabil care si-ar putea lua reteta pe doua-trei luni, dar nu are bani s-o ia, sa o eliberam o data si el sa o ridice lunar de la farmacie”, a precizat dr. Rodica Tanasescu.

Medicii de familie precizeaza ca din punct de vedere tehnic acest lucru este realizabil de vreme ce aplicatia SIPE a fost prevazuta de la inceput cu aceasta posibilitate.

Pacientul care nu este stabilizat ca boala va fi chemat la cabinet o data pe luna sau mai des, in functie de caz, pentru stabilizarea bolii.

Bilet de trimitere si scrisoare medicala electronice

O alta solutie pentru reducerea birocratiei pe care o propun medicii de familie este biletul de trimitere electronic alaturi de scrisoarea medicala electronica prin care medicii pot comunica mult mai simplu.

Raportarea si facturarea electronica sunt alte doua solutii pentru reducerea timpului alocat dosarelor cu sina in care trebuie sa indosarieze documentele.

Cu toate ca medicii au explicat cum se pot realiza tehnic toate acestea, nimic nu s-a realizat. In aceste conditii de birocratizarea maxima, medicii de familie atrag atentia ca nu vor putea implementa pachetul de baza.

Alte probleme de interes major pentru medicii de familie au fost discutate in conferinta de presa de la sediul SNMF pe care o puteti urmari integral aici.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: