Medicii de familie vor primi 600.000 de doze de vaccin antigripal

11/11/2013

Medicii de familie vor primi 600.000 de doze de vaccin antigripal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-vor-primi-600-000-de-doze-de-vaccin-antigripal/

poza ministerul sanatatiiMedicii de familie vor avea la dispozitie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, conform ultimelor precizari ale Ministerului Sanatatii. Alte 400.000 de doze vor fi asigurate de Institutul Cantacuzino pana la finalul lunii decembrie.

De ce nu a inceput campania de vaccinare antigripala

Campania de vaccinare antigripala nu a fost demarata inca.

Specialistii de la Institutul National de Sanatate publica au precizat ca pana in momentul de fata nu au inceput vaccinarile avand in vedere ca virozele respiratorii nu au afectat populatia.

Reprezentantii Institutului National de Sanatate au specificat ca virozele respiratorii nu au avut raspandire geografica si nici nu s-au inregistrat probe pozitive de virusuri gripale.

Cine va asigura vaccinul antigripal

Conform reprezentantilor Ministerului Sanatatii, cele 600.000 de doze de vaccin antigripal care vor fi puse la dispozitia medicilor de familie vor fi achizitionate de la furnizorii autorizati din Romania cu care se afla in negociere.

Celelalte 400.000 de doze vor fi asigurate de Institutul Cantacuzino.

“In momentul in care va fi declansata campania de vaccinare, MS va pune la dispozitia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze, achizitionate de la furnizorii autorizati din Romania, cu care se afla in negociere, restul de 400.000 de doze urmand a fi asigurate de Institutul Cantacuzino pana la sfarsitul lunii decembrie”, conform precizarilor din comunicatul de presa emis de Ministerul Sanatatii.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: