Medicii de familie vor asigura asistenta medicala in rural de sarbatori

25/12/2013

Medicii de familie vor asigura asistenta medicala in rural de sarbatori

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-vor-asigura-asistenta-medicala-in-rural-de-sarbatori/

controale-in-spitaleIn urma controalelor efectuate in toate unitatile sanitare din subordinea Ministerului Sanatatii si a autoritatilor locale in perioada 10 – 15 decembrie 2013, Ministerului Sanatatii a emis principalele concluzii. Aceste controale au fost efectuate in vederea evaluarii capacitatii sistemului de sanatate publica de a asigura asistenta medicala in perioada 24.12.2013 – 05.01.2014.

Ce a fost urmarit in cadrul acestor controale

In cadrul controalelor realizate de Directiile de Sanatate Publica Judetene si a Municipiului Bucuresti au fost urmarite: capacitatea unitatilor sanitare de a asigura asistenta medicala asigurarea cu medicamentele necesare asigurarea asistentei medicale in mediul rural sau in situatii exceptionale.

Medicii de familie vor asigura asistenta medicala alaturi de asistentii comunitari

In urma analizei rezultatelor controalelor transmise catre Ministerul Sanatatii, s-a hotarat ca asistenta primara din mediul rural sa fie asigurata de medicii de familie din cabinetele de medicina de familie, din centrele de permanenta in colaborare cu asistentii medicali comunitari.

Asistenta medicala din mediul rural va fi organizata in conformitate cu graficele de garzi aprobate la nivelul a 34 de judete.

Judetele in care nu vor fi organizate centre de permanenta sunt: Braila, Covasna, Ilfov, Prahova, Sibiu, Vrancea, Mehedinti.

Autoritatile precizeaza ca in judetele Prahova si Ilfov nu vor fi organizate centre de permanenta nici in rural, nici in urban.

In perioada mentionata, unitatile medicale vor asigura continuitatea asistentei medicale prin liniile de garda aprobate. In cazurile in care acest lucru nu este posibil, pacientii vor fi transferati intre sectiile aceluiasi spital sau intre spitalele de pe raza aceluiasi judet.

Sistemul de urgenta va functiona la parametri maximi

Conform precizarilor Ministerului Sanatatii, sistemul de urgenta va fi asigurat prin utilizarea dotarilor referitoare la ambulante, avion, elicopter, precum si personal medical specializat.

De asemenea, in majoritatea judetelor s-a realizat graficul de functionare a unor farmacii in regim non-stop sau in regim special cu informarea populatiei. Singurele probleme apar in judetul Prahova unde momentan nu exista nici o farmacie cu circuit deschis din Ploiesti pana la Predeal.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: