Medicii de familie trebuie sa asigure asistenta medicala in permanenta in zonele afectate de inundatii

30/07/2014

Medicii de familie trebuie sa asigure asistenta medicala in permanenta in zonele afectate de inundatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-trebuie-sa-asigure-asistenta-medicala-permanenta-zonele-afectate-de-inundatii/

controale-in-spitaleMinisterul Sanatatii a solicitat Directiilor de Sanatate Publica din zonele afectate de inundatii sa ia toate masurile necesare pentru asigurarea asistentei medicale si pentru prevenirea imbolnavirilor. In aceste zone, DSP-urile trebuie sa asigure asistenta medicala de urgenta pentru persoanele aflate in dificultate, medicamentele si materialele necesare.

Dezinfectanti si vaccinuri pentru preventia imbolnavirilor

Ministerul Sanatatii a cerut DSP-urilor din zonele afectate de inundatii sa asigure dezinfectantii si vaccinurile necesare in aceste zone.

Mai mult, trebuie sa asigure transportul pentru femeile insarcinate, pentru persoanele in varsta cu boli cronice si sa supravegheze calitatea apei de baut.

“Am cerut suplimentarea personalului medical, in functie de necesitati si a echipajelor de ambulanta, precum si avertizarea medicilor de familie care sa asigure asistenta medicala in permanenta. Mai mult, DSP-urile vor participa la asigurarea transportului pentru gravide, persoane in varsta cu boli cronice, dializati, copii si vor asigura supravegherea calitatii apei de baut in zonele afectate, asanarea si dezinfetţia fantanilor, dar si asigurarea de locuri de spitalizare pentru persoanele afectate”, a precizat ministrul Sanatatii.

Ce trebuie sa recomandati pacientilor pentru preventia bolilor

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa consume apa imbuteliata si nu din fantani sau de la robinet.

De asemenea, sa prepare alimentele in apa fiarta si racita, sa consume alimente ambalate si sa nu intre in contact cu animalele moarte.

Pacientii trebuie sfatuiti sa respecte masurile de igiena si sa pastreze alimentele in conditii igienice.

De asemenea, la primele simptome de boala trebuie sa se prezinte la medic pentru a primi tratamentul de care are nevoie.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: