Medicii de familie suceveni vor sa protesteze: La 1 august punem parafa jos

29/06/2016

Medicii de familie suceveni vor sa protesteze: La 1 august punem parafa jos

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-suceveni-vor-sa-protesteze-la-1-august-punem-parafa-jos/

MEDICI-TINERI-2016Medicii de familie de judetul Suceava vor renunta sa mai acorde servicii medicale in contract cu Casa Asigurarilor de Sanatate de la 1 august, daca pana la aceasta data Guvernul nu gaseste o solutie acceptabila pentru doua dintre problemele majore cu care se confrunta acestia – finantarea si fondul sanctiunilor aplicate de CAS.

Potrivit publicatiei Monitorul de Suceava, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie – filiala Suceava, dr. Irina Franciuc, spune ca sucevenii au decis ca vor recurge la aceasta masura de protest indiferent de ceea ce fac colegii lor din tara, deşi isi doresc sa le fie impartasit punctul lor de vedere la nivel national.

“La 1 august punem parafa jos. Mai creditam sistemul inca o luna”, a afirmat spus dr. Franciuc, conform Monitorul de Suceava.

Medicul mai spune ca  majorarea valorii minime garantate a punctului “per capita” de la 4 lei la 4,3 lei si a valorii minime garantate a unui punct pentru plata pe serviciu medical de la 1,9 lei la 2 lei inseamna pentru cabinetul unui medic de familie un plus intre 300 si maximum 600 de lei lunar, in conditiile in care serviciile medicale acordate in medicina primara sunt de 5,5 puncte.
 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: