Medicii de familie solicita inscriptionarea unor date medicale de baza pe cartea de identitate

08/05/2014

Medicii de familie solicita inscriptionarea unor date medicale de baza pe cartea de identitate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-solicita-inscriptionarea-unor-date-medicale-de-baza-pe-cartea-de-identitate/

parkinson1Medicii de familie din Timisoara au facut o solicitare catre autoritatile de la Bucuresti ca pe cartile de identitate sa fie inscriptionate grupa sanguina si factorul Rh. Medicii din Timisoara motiveaza ca inscriptionarea ar fi extrem de utila mai ales in interventiile de urgenta. Solicitarea a fost facuta in cadrul prezentarii Sistemului Informatic integrat pentru dosarul electronic de sanatate (DES).

Mentionarea Rh si a grupei sanguine ar trebui facuta inainte de implementarea DES

Medicii de familie prezenti la Timisoara in cadrul evenimentului de prezentare DES de catre reprezentanti ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) considera deosebit de importante date ale pacientilor precum mentionarea Rh si a grupei sanguine, date care nu ar trebui sa lipseasca din Dosarul Electronic de Sanatate.

“Noul sistem este foarte benefic pentru pacient, pentru ca in momentul in care el se va prezenta la orice institutie din tara sau din strainatate, medicul respectiv ii va cunoaste toate antecedentele, starea prezenta, fiind foarte important mai ales in starea de urgenta. Inconvenientul il reprezinta doar lipsa mentionarii Rh si a grupei sanguine si trebuie rezolvat inainte de implementarea DES”, a precizat dr. Flavia Marinconi Marcu.

Evolutia medicala a pacientului va putea fi urmarita oriunde s-ar afla

Dr. Marius Filip, expert onorif al CNAS, a precizat in cadrul intalnirii de la Timisoara ca implementarea noului dosar electronic este posibila si in mediul rural, doar daca medicii vor fi convinsi de utilitatea acestui sistem.

“Noul sistem vine, in primul rand, in ajutorul pacientului a carui evolutie medicala va putea fi urmarita oriunde s-ar afla, in tara sau in strainatate. Scopul este medical, iar la nivel national, pentru studii de politica sanitara”,  a precizat dr. Mariu Filip.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: