Stiri medicale

Medicii de familie s-au adresat Ministrului Sanatatii

Data ultimei actualizari: 16/05/2018


Reprezentantii Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF) s-au intalnit marti, 15 mai, cu Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Au fost discutate solicitari mai vechi ale organizatiei privind debirocratizarea activitatii, simplificarea legislatiei privind prescrierea medicamentelor precum si aspecte legate de dificultatile generate de subfinantarea asistentei medicale primare.

Intr-un comunicat al SNMF se precizeaza ca, in cadrul discutiilor s-au identificat solutii privind eliminarea reglementarilor coercitive si completarea corespunzatoare a legislatiei privind prescrierea unor medicamente in asistenta medicala primara.

“Din pacate nu au fost identificate solutii privind finantarea asistentei medicale primare cu toate ca in acest sector nu s-a facut o ajustare bugetara in concordanta cu schimbarile din sistemul medical public, fapt care genereaza ingrijorare privind supravietuirea cabinetelor din asistenta medicala primara.  Mai mult decat atat, exista alte ingrijorari legate de capacitatea Ministerului Sanatatii de a asigura finantarea continua a serviciilor medicale prin centrele de permanenta”, scrie in comunicat.

Conform sursei mentionate, medicii de familie isi manifesta speranta ca solutiile identificate vor fi puse in aplicare iar pentru problemele la care nu s-au identificat solutii, Guvernul Romaniei si Ministerul Sanatatii sa identifice cat mai rapid resurse, dovedind astfel ca inteleg importanta sectorului de asistenta medicala primara.

“Consideram ca interesul pacientilor si dreptul la o practica medicala eficienta sunt motivatii serioase care vor depasi barierele administrative”, mai scrie in comunicatul SNMF.

Un comentariu

  • pall vera spune:

    Solutiile privind finantarea asistentei medicale : actualizarea tarifelor.
    Cum e posibil ca “valoarea “unui consult medical sa fie 28 lei !!!!!adica aproximativ 6 euro !!! O coafeza e mai bine platita pentru un tuns ! Unde e pozitionat medicul in societatea romaneasca !?!

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.