Stiri medicale

Medicii de familie recomanda expunerea copiilor la cititul cu voce tare

Data ultimei actualizari: 28/08/2014

citesc-zilnicMedicii de familie sustin programul “Citesc zilnic” prin care recomanda parintilor sa le citeasca povesti cu voce tare copiilor inca de la varsta de 6 luni. Studiile de specialitate arata ca majoritatea copiilor care recunosc de timpuriu simbolurile alfanumerice si faptul ca scrisul comunica informatii au rezultate mai bune atat in domeniul cognitiv cat si social.

Programul Citesc zilnic este sustinut de SNMF

Programul “Citesc zilnic” este sustinut de Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si este implementat de catre Cluj School of Public Health, Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, Universitatea Babes-Bolyai in colaborare cu University of Wisconsin School of Medicine and Public Health.

Manualul programului Citesc zilnic

Programul “Citesc zilnic” pune la dispozitie un manual cu informatii despre program si cu sugestii pentru promovarea cititului la cabinetele medicilor de familie.

Posterul programului poate fi descarcat si amplasat in cabinetele medicilor de familie sau in salile de asteptare.

Medicii de familie au la dispozitie si o serie de brosuri pe care le pot oferi parintilor care au copii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 5 ani.

Prin aceste material, medicii de familie informeaza si sprijina parintii pentru a le citi copiilor cu voce tare inca de la varste fragede.

Mai multe informatii despre Citesc zilnic

Mai multe informatii despre program puteti afla de pe pagina oficiala a SNMF, iar pentru descarcarea manualului si a brosurii accesati pagina proiectului.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.