Medicii de familie, profund nemultumiti de Co-ca 2016-2017. Ei se solidarizeaza cu ceilalti medici din sistem

17/03/2016

Medicii de familie, profund nemultumiti de Co-ca 2016-2017. Ei se solidarizeaza cu ceilalti medici din sistem

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-profund-nemultumiti-de-co-ca-2016-2017-ei-se-solidarizeaza-cu-ceilalti-medici-din-sistem/

fnpsnmfSocietatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), organizatii reprezentative ale medicilor de familie la nivel national, doresc sa atraga atentia ca medicii de familie sunt profund nemultumiti de adoptarea Hotararii de Guvern privind Contractul-cadru 2016 – 2017 semnat de CNAS si MS.

In forma in care a fost adoptat nu se tine cont de propunerile facute de noi, cu toate ca am solicitat public Primului Ministru sa amane aceasta hotarare pentru a corecta marile neajunsuri privind finantarea sanatatii in general si a asistentei medicale primare in special, dar si privind rolul medicilor de a isi negocia propriul contract-cadru care sta la baza activitatii lor.

Suntem ignorati in continuare, contractul este total nestimulativ, desi ne luptam sa oferim servicii medicale de calitate pacientilor nostri in conditiile in care sistemul informatic este o frana serioasa prin functionarea sa deficitara.

In general, legislatia care ne reglementeaza activitatea este elaborata de “experti” care nu  isi parasesc birourile lor importante si nu inteleg relatia medic – pacient, dar nici nu tin cont de propunerile noastre aduse deja la cunostinta decidentilor din sanatate. Memoriile noastre depuse la Institutia Avocatului Poporului si la Cancelaria Primului Ministru au ramas fara ecou.

Starea de nemultumire generata de aceasta atitudine, coroborata cu discriminarea medicilor de familie in raport cu ceilalti medici din sistem, demonstrata de faptul ca, desi efectuam majoritatea serviciilor publice de sanatate, nu suntem considerati unitati sanitare publice, ne face sa ne solidarizam cu colegii nostri salariati care declanseaza calendarul protestelor cu data de 21 martie 2016.

Medicii de familie vor purta pe 21 martie o banderola albastra in semn de solidaritate cu ceilalti medici din sistem.

Peste mai putin de o saptamana, reprezentantii medicilor de familie din toata tara se reunesc la Bucuresti si vor stabili daca vor mai accepta inca un contract injositor sau vor refuza sa il mai semneze.
 
Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) este o organizatie profesionala, stiintifica, nonguvernamentala, apolitica, de drept privat, cu personalitate juridica, constituita din organizatii judetene, cu personalitate juridica, ale medicilor de familie din judetele Romaniei si a municipiului Bucuresti.
 
Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) este o federatie patronala care reuneste organizatii patronale ale medicilor de familie. Federatia are caracter non profit, apolitic si neguvernamental. Scopul FNPMF este reprezentarea, sustinerea si aprobarea intereselor membrilor sai in relatiile cu autoritatile publice, cu sindicatele si cu alte persoane juridice si fizice.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale