Medicii de familie pot salva o situatie fara precedent, la Medias

22/09/2015

Medicii de familie pot salva o situatie fara precedent, la Medias

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-pot-salva-o-situatie-fara-precedent-la-medias/

spital-interior-holSituatie fara precedent, la Medias. Aici au plecat si ultimii trei medici care faceau garzile si asigurau serviciile de specialitate la Centrul de Primiri Urgente din localitate.

Ei si-au dat demisia invocand probleme personale, a explicat directorul medical Jan Mircea Truta.

Rand pe rand, medicii s-au pensionat, au plecat in sistemul privat sau in strainatate, iar altii nu au mai venit in loc.

Asa se face ca de cateva zile, pacientii adusi de ambulanta au fost tratati doar de asistentele medicale si de infirmiere.

In aceste conditii se asteapta ca medicii de familie sa fie care vor rezolva situatia, cel putin deocamdata.

“Directia de Sanatate Publica, impreuna cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, intreprind demersuri pentru infiintarea unui centru de permanenta a medicilor de familie in municipiul Medias, pentru a prelua o parte din cazurile care pot fi rezolvate la nivelul asistentei medicale primare”, spune Krisztina Gall, purtatorul de cuvant al DSP Sibiu, conform romaniacurata.ro.

Medias este un oras cu peste 55.000 de locuitori, iar Centrul de Primiri Urgente raspunde si de alte localitati din jur. Cea mai apropiata unitate spitaliceasca unde pacientii pot primi ingrijiri de urgenta se afla la 55 de kilometri distanta.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: