Medicii de familie obligati sa-si justifice acest drept

01/07/2014

Medicii de familie obligati sa-si justifice acest drept

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-obligati-sa-si-justifice-acest-drept/

Romania recunoaste titlurile oficiale de calificare ca medic specialist eliberate in afara granitelor UEBirocratia cu care se lupta medicii de familie la cabinet pare sa-i urmareasca si in afara acestuia. In termen de o luna de la incheierea contractelor cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Neamt, medicii de familie trebuie sa aduca documente doveditoare pentru a primi sporul de rural, conform ziarulderoman.ro.

Medicii trebuie sa dovedeasca daca drumul este asfaltat sau daca au retea de apa

Dr. Angela Bica, vicepresedintele Asociatiei Medicilor de Familie Neamt, a precizat ca li s-a cerut medicilor de familie ca in termen de o luna de la incheierea contractelor cu CAS sa aiba documente de la primarie care sa justifice daca localitatea in care profeseaza are drum asfaltat, retea de apa.

Pentru calcularea sporului pe fiecare cabinet in parte, medicii de familie trebuie sa aiba un document care sa specifice si cate persoane beneficiaza de ajutor social in localitatea respectiva.

Pentru ce criterii medicii vor primi sporul de rural

Conform aceleiasi surse, comisia care va evalua criteriile de acordare a sporului de rural va avea in calcul si distanta cabinetului in care profeseaza medicul de familie fata de oras, distanta intre cabinet si cel mai apropiat centru de permanenta.

Suprafata localitatii in care se afla dispensarele dar si numarul de pacienti sunt criterii care intra in calcularea sporului de rural.

Comisia in cauza va fi alcatuita din reprezentanti ai CAS si ai Directiei de Sanatate Publica Neamt.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: