Medicii de familie nu vor mai plati impozit pentru cabinete

26/05/2020

Medicii de familie nu vor mai plati impozit pentru cabinete

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-nu-vor-mai-plati-impozit-pentru-cabinete/

Legea prin care cabinetele de medicina de familie sunt scutite de la plata impozitului pe cladirea in care isi desfasoara activitatea, a fost promulgata, marti, de Klaus Iohannis, presedintele Romaniei.

Anuntul a fost facut de deputatul Florin Roman, unul dintre initiatorii proiectului.

“Pana in 2015, cabinetele medicilor de familie, alaturi de spitale si clinici erau scutite de la plata impozitului pe cladire, dar prin modificarea codului fiscal, guvernul PSD a eliminat aceasta facilitate. Masura exceptarii sediilor cabinetelor medicilor de familie de la plata impozitului pe teren este asteptata de breasla, pentru a inlatura inechitatile, dar si discriminarea cu unitatile sanitare publice, mai ales in contextul greutatilor de ordin financiar din ultimii ani”, precizeaza Florin Roman intr-un comunicat de presa.

Potrivit deputatului, Legea adoptata de Camera Deputatilor are si un impact bugetar nesemnificativ asupra bugetelor locale, tinand cont de numarul mic de cabinete ale medicilor de familie, la nivel local.

Se estimeaza ca 11.000 de cabintele de familie din Romania vor beneficia de aceasta masura.

Etichete: cabinete medicina familie, cabinete medici de familie, impozite medici de familie, impozit pe cladire cabintele medicina de familie

Autor: Adriana Pavel

6 Comentarii

 1. Gabriela says:

  Spitalele private beneficiaza de scutire plata impozit?

 2. Dr.Elena Latcan says:

  Buna ziua!
  Am dori sa fie eliminate discriminarile intai dintre medicii care au “avut norocul sa lucreze in spitale”ca bugetari ,cu salarii foarte mari,desi toti avem aceeasi pregatire profesionala si chiar uneori ,mai mult.De asemenea suntem 3 categorii de medici si cerem sa fim recunoscuti= Medici de familie ,medici privatizati din cabinete individuale sau din policlinici private sau la stat sau din ambulatorul spitalelor.Medicii Specialisti din Policlinici= din ambulatorul de specialitate bugetari sau privati si Medicii specialisti din spitale= bugetari.
  In principiu peste tot la pacienti li se spune sa apeleze la medicii de familie sau sa meargabla spitale si noi MEDICII SPECIALISTI din policlinici= NU EXISTAM oentru reprezentatii institutiilor din sisemul romanesc de sanatate.
  Noi,medicii spcialisti din policlinici public -private,impreuna cu Medicii de familie putem rezolva in ambulatoriu foarte bine,prompt ,competent si mai ieftin cca 80% dintre pacientii care ni se adreseaza.
  Multi dintre noi in ultimele luni am lucrat zilnic,infruntand orice risc,ne dotam singuri cu aparatura si materiale la nivel european,cu aparatura de ultima generatie si nu ne-am concediat salariatii,ne-am straduit sa nu dam faliment.
  Multumim CASMB care a apreciat efortul nostru si ne-a trimist in 2 randuri masti si viziere,dar noi nu suntem asa de ajutati ca si mediciivde familie si ca bugetarii din spitale.
  Ce solicitam noi= recunoasterea existentei si importantei activitatii noastre ca personal medical indispensabil pentru a asigura sanatatea concetatenilor nostri
  -5% TVA la cumpararea aparaturii si dispozitivelor medicale
  -cu SCUTIREA DE IMPOZIT PE CLADIRI SI PE SALARII ,ca si preotii,care sunt si bugetari.

 3. Barbu says:

  Bina ziua,
  Doar 1% din medicii de familie sunt proprietarii cabinetelor medicale, drept urmare doar celor 1 % se aplica scutirea de impozit. Restul sunt chiriasi deoarece primariilor le-a fost frica sa vanda spatiile medicale !

 4. Ciprian says:

  Si cei care avem cabinetele inchiriate…noi ce facilitati vom avea?
  Dr ogescu targoviste.

 5. Staicu Cristina says:

  Dacă am plătit deja impozitul, se restituie banii ?

 6. ANCA BUTNARIU says:

  Declaratie de impunere modificare se pot depune pana la 30 iunie a. c. A fost publicata in Monitorul Oficial incat sa merg la Primarie maine sa cer scutirea de impozit?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati