Medicii de familie: NU vom semna contractele în forma actuală!

28/03/2016

Medicii de familie: NU vom semna contractele în forma actuală!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-nu-vom-semna-contractele-in-forma-actuala/

fnpsnmfSocietatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) saluta intentia Ministerului Sanatatii de prorogare a termenului de aplicare a prevederilor Hotararii Guvernului nr. 161/2016 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale, in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2016 – 2017 si pentru prelungirea pana la data de 30 iunie 2016 a aplicarii prevederilor Hotararii Guvernului nr. 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2014 – 2015,  ca urmare a cererilor noastre.

Solicitam ca in acest interval sa se realizeze modificarile legislative si de finantare care sa permita functionarea normala a cabinetelor de medicina de familie, dar si a altor segmente din sistemul medical.

In acest moment exista nemultumiri justificate si grave ale medicilor de familie referitoare la imputari inadmisibile pentru simplul fapt si-au facut datoria fata de pacienti, dar si la modificarile codului fiscal care creste periculos povara fiscala a cabinetelor, precum si pentru birocratia ceruta de un sistem care clameaza ca este electronic,  dar solicita mentinerea suplimentara a hartiilor.

Cele mai grave aspecte la care ne referim sunt urmatoarele:

Ambiguitati legislative care au facut si fac posibile imputari abuzive ale prescriptiilor medicale necesare pacientilor. Refuzam sa platim consecintele inadmisibile ale unor incoerente legislative si disfunctionalitatile sistemului informatic al CNAS.
 Discriminari in ceea ce priveste finantarea si fiscalizarea excesiva a segmentului de medicina de familie.
 Incapacitatea de comunicare si indolenta forurilor decidente privind probleme semnalate in mod repetat, atat in public, cat si pe caile legale de notificare a autoritatilor publice.

Stabilitatea retelei de asistenta primara si accesul pacientilor la serviciile medicale necesare sunt puse sub semnul intrebarii. In acest context, mentionam ca ne oferim disponibilitatea de a colabora cu decidentii din sistemul medical pentru a rezolva aceste grave deficiente.

Prin urmare, forurile reprezentative ale medicilor de familie, Adunarea Generala a FNPMF si Senatul SNMF, intrunite in sedinte vineri 25.03.2016, respectiv sambata 26.03.16, au decis nesemnarea contractelor in forma actuala, indiferent de momentul la care va fi propusa aceasta semnare. Forma concreta de desfasurare a modalitatilor de protest va fi comunicata pe masura desfasurarii evenimentelor.

Medicii de familie isi declara disponibilitatea de a colabora in vederea realizarii modificarilor necesare pentru ca semnarea acestor contracte sa fie posibila, astfel incat sa putem asigura continuitatea asistentei medicale pentru pacientii nostri.

Presedinte FNPMF                                                                                            Presedinte SNMF
Dr. Doina Mihaila                                                                                           Dr. Rodica Tanasescu

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati