Medicii de familie nemultumiti de birocratia pe care o implica cardul de sanatate

08/08/2013

Medicii de familie nemultumiti de birocratia pe care o implica cardul de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-nemultumiti-de-birocratia-pe-care-o-implica-cardul-de-sanatate/

Distribuirea cardurilor nationale de asigurari sociale de sanatate implica o serie de proceduri stabilite prin lege (inca in stare de proiect) si prin care medicului de familie ii revin o serie de activitati birocratice precum inscriptionarea datelor medicale ale pacientilor pe cardul de sanatate, validarea corectitudinii datelor inscriptionate, precum si actualizarea datelor dupa caz.

In acest sens, Asociatia Medicilor de Familie Mures a initiat petitia “DA cardului de sanatate! NU distribuirii! Nu inscriptionarii”.

Petitie impotriva inscriptionarii si distribuirii cardului de sanatate de catre medicii de familie

Avand sloganul “Medicii salveaza vieti, birocratii le scurteaza!”, petitia impotriva activitatilor birocratice pe care le presupune cardul de sanatate subliniaza faptul ca astfel de proceduri nu sunt activitati medicale si nu este legata de actul medical.

“Medicul de familie, ca orice alt medic, acorda servicii medicale, curative si profilactice. Medicul de familie nu este pregatit si nici autorizat sa desfasoare activitati straine stiintei medicale. (…) Este o activitate consumatoare de timp si de resurse, fara legatura cu sanatatea. In timp, medicul de familie, din garant al sanatatii, devine postas, operator de calculator, economist, jurist, orice altceva decat medic performant”, se precizeaza in petitia initiata de Asociatia Medicilor de Familie Mures.

Petitia adresata si beneficiarilor cardului de sanatate pentru un act medical de calitate

In afara medicilor de familie carora li se cere sa semneze petitia impotriva procedurilor birocratice pe care le presupune distribuirea si inscriptionarea cardului de sanatate, si pacientii sunt invitati sa semneze pentru a avea accesul la servicii medicale care sa nu fie constranse de cerinte birocratice.

O analiza detaliata a reglementarilor legii privind cardul de asigurari sociale de sanatate din perspectiva Societatii Nationale a Medicilor de Familie (SNMF) va este accesibila prin vizualizarea webminarului la acest link.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: