Medicii de familie inoata pentru copiii cu autism

05/05/2017

Medicii de familie inoata pentru copiii cu autism

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-inoata-pentru-copiii-cu-autism/

Medicii de familie va participa la cea de a 23-a editie a Maratonul celor 24 de ore de inot, organizat pentru strangerea de fonduri in vederea sustinerii si promovarii activitatii Asociatiei Copiii de Cristal, in beneficiul copiilor cu tulburari din spectrul autist.

“Participam pentru al doilea an cu o echipa formata din 12 colegi si doua rezerve, iar misiunea noastra este sa strangem cate un leu pentru fiecare metru inotat. La editia de anul trecut am reusit sa strangem suma de 12.700 de lei. Orice ajutor pentru acesti copii este binevenit. Au nevoie de ajutorul nostru si de aceea ne implicam cu tot ce putem. Suma anuala necesara pentru acoperirea cheltuielilor de terapie a unui singur caz social este de 6000 de lei. Medicii de familie recunosc si apreciaza activitatea si efortul Asociatiei Copiii de Cristal in beneficiul copiilor cu tulburari din spectrul autist si incearca sa ajute si ei prin acest proiect. Totodata, ne dorim sa dam un exemplu pacientilor nostri pentru promovarea si practicarea sportului si a unui stil de viata sanatos”, a precizat medicul de familie Anca Lacatus, participanta la Maratonul celor 24 de ore de inot, potrivit unui comunicat de presa.

Maratonul celor 24 de ore de inot are loc in fiecare an la Bazinul Olimpic de Inot din Brasov. Organizatorul competitiei, Ionut Horia, a declarat ca la editia din acest an, care se va desfasura n perioada 6-7 mai, s-au inscris un numar de 19 echipe din Brasov, Bucuresti, Targu Mures, Cluj.

“Este vorba despre 260 de participanti amatori si sportivi legitimati . Sase participanti sunt in carucioare. Cel mai varstnic participant are 66 de ani, iar cel mai tanar sase ani. Competitia este inscrisa in calendarul Federatiei Romane Sportul pentru Toti si este o competitie sportiva de masa. Deviza organizatorilor Maratonului celor 24 de ore de inot este “Facem Miscare pentru a castiga sanatate, sportul ne invata sa fim mai buni si in acelasi timp sa ne depasim limitele”, potrivit organizatorului, citata de Agerpres.

Prima editie a maratonului a avut loc in anul 1993, editie la care au fost inscrise sase echipe. Anul trecut au participat 16 echipe, iar la editia din acest an, sunt incrise 19 echipe.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19