Medicii de familie iau atitudine impotriva campaniei de denigrare a vaccinurilor. Vezi reactia medicului a carui imagine a fost folosita ilegal

06/09/2018

Medicii de familie iau atitudine impotriva campaniei de denigrare a vaccinurilor. Vezi reactia medicului a carui imagine a fost folosita ilegal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-iau-atitudine-impotriva-campaniei-de-denigrare-a-vaccinurilor-vezi-reactia-medicului-a-carui-imagine-a-fost-folosita-ilegal/


Organizatiile profesionale de Medicina Familiei au luat o pozitie prompta si ferma impotriva campaniei de dezinformare si manipulare referitoare la ineficienta si riscurile vaccinarii, aparuta miercuri in spatiul public.

Societatea Nationala de Medicina Familiei:

“Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) atrage atentia asupra faptului ca in ultimele zile au fost distribuite in Romania materiale care contin mesaje anti-vaccinare asociate fraudulos cu siglele Ministerului Sanatatii, Organizatiei Mondiale a Sanatatii si UNICEF. In plus, sunt folosite, tot in mod fraudulos, imaginea unui medic de familie membru al societatii noastre precum si cea a unui copil.
SNMF considera ca s-a depasit de mult limita responsabilitatii civice din partea unor organizatii sau persoane prin promovarea unor mesaje anti-vaccin si anti-vaccinare. De data aceasta constatam incalcarea legislatiei in vigoare prin folosirea frauduloasa a insemnelor unor institutii, a unor imagini reprezentative pentru medicii de familie si prin falsificarea unor mesaje.
Medicii de familie sunt profesionistii din sanatate care sunt expusi frecvent acestui tip de manipulare. Atragem atentia ca o astfel de atitudine iresponsabila poate avea efecte dramatice, mergand pana la pierderea de vieti.
De aceea solicitam organelor in drept sa ia atitudine si sa sanctioneze gestul de comunicare falsa si frauduloasa.
Reamintim ca vaccinarea reprezinta o masura profilactica sigura si eficienta cu rezultate incontestabile de-a lungul timpului (de peste 200 de ani) in prevenirea unor boli grave, a complicatiilor acestora sau a deceselor. SNMF considera ca este inacceptabil sa asistam la pierderi de vieti omenesti, decese care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare.”

Patronatul Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov:

“Condamnam utilizarea imaginii doamnei dr. Daniela Stefanescu, medic de familie in judetul Ilfov si reprezentant al cabinetului medical membru al patronatului nostru, in pliantele falsificate de persoane care dezinformeaza opinia publica despre efectele vaccinarii.
Vaccinarea salveaza vieti!
Vaccinarea impotriva rujeolei este singura cale pentru oprirea epidemiei de rujeola care a ucis deja peste 50 de persoane in Romania, majoritatea copii.

Asociatia Medicilor de Familie – Bucuresti:

Dragi colegi, azi a aparut in Media informatia privind pliantele falsificate de catre asociatia pro decizii informate si plasate in cutiile postale din Bucuresti. Au aparut neintarziat reactii din partea instituriilor afectate, Ministerul Sanatatii, Organizatia Mondiala a Sanatatii si Unicef.
Pe langa acestea, consideram ca a fost grav afectata imaginea colegei noastre, Dr. Daniela Stefanescu, imaginea campaniei REALE, dar si imaginea medicului de familie in general, care e acuzat ca e platit sa ucida copii prin vaccinare.
Institutiile afectate au reactionat imediat si au anuntat plangeri penale impotriva initiatorilor campaniei false.
E probabil ca in zilele urmatoare sa aveti pacienti care sa vina speriati la voi si sa va intrebe daca este adevarat ce scrie acolo.
Ei bine, nimic din ce scrie acolo nu este adevarat, dupa cum bine stiti, nu exista dovezi pentru grozaviile din pliant. Pacientii vostri au incredere in voi si in acest moment sensibil pentru ei, exemplul personal este probabil una dintre cele mai bune solutii. Daca aveti in cabinete afisul original al campaniei, aratati-le ca au fost mintiti cu nerusinare si ca aceste pliante falsificate sunt un atentat la sanatatea copiilor.
Toata pretuirea noastra colegei nostre, Daniela Stefanescu, un medic de familie exceptional si un om de echipa extraordinar!”

De asemenea, medicul de familie Daniela Stefenaescu, membru al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF, a carui imagine a fost grav afectata, a postat un mesaj public pe pagina sa de Facebook, precizand ca va sesiza organele abilitate:

“Sunt un medic de familie cu o experinta de peste 30 de ani in ingrijirea copiilor. Am crescut cateva generatii de copii, asfel incat astazi am in ingrijire copiii celor pe care i-am vaccinat, tratat si crescut la inceput de cariera.
Cred in vaccinare si sunt constienta ca prin vaccinare am salvat zeci de vieti ale micilor mei pacienti, care altfel ar fi fost condamnati sa se imbolnaveasca de boli grave ce pot fi prevenite prin intermediul vaccinurilor.
In urma cu doi ani am acceptat sa particip la o campanie OMS / UNICEF, unde mi-am dat acordul pentru folosirea unor imagini din activitatea de vaccinare de la cabinetul meu. Constat cu stupoare ca astazi imaginea mea din campania OMS apare fara acordul meu, pe retelele de socializare, intr-un mesaj anti vaccinare, care este distribuit sub forma de pliant in cutiile postale ale cetatenilor.
Voi sesiza organele abilitate privind utilizarea imaginii mele in mod ilegal”

Va reamintim ca afisul ORIGINAL al campaniei este acesta:

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: