Medicii de familie fac apel la responsabilitate

30/06/2020

Medicii de familie fac apel la responsabilitate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-fac-apel-la-responsabilitate/

SNMF a redactat un „Apel la responsabilitate” prin care reaminteste populatiei principalele masuri pentru preventia infectiei COVID-19.

Astfel, reprezentantii SNMF roaga toti medicii de familie sa preia apelul si sa il distribuie atat in mediul virtual cat si printat si afisat in zone cu trafic.

“Din observatiile noastre am concluzionat ca populatia respecta din ce in ce mai putin recomandarile privind conduita sociala responsabila in prevenirea raspandirii acestei boli. Autoritatile nu mai reusesc sa se impuna eficient si iata de ce noi, medicii de familie, tragem un nou semnal de alarma prin care spunem populatiei ca trebuie sa se protejeze in continuare”, se precizeaza in apelul facut de Biroul Executiv al SNMF.

Continut educational:

SNMF subliniaza importanta respectarii tuturor masurilor de preventie la nivelul cabinetelor prin respectarea tuturor masurilor individuale de protectie, prin instituirea circuitelor, acolo unde este posibil, si prin promovarea consultatiei la distanta, mai ales in cazul pacientilor febrili sau cu semne de afectiune respiratorie acuta.

“Un pacient infectat cu virusul SARS-CoV-2 care ajunge la medicul de familie pune in pericol nu doar personalul medical ci si pe toti pacientii care trec prin cabinet in acea zi. Stim cu totii cate dificultati administrative, legislative si de alta natura am avut in perioada starii de urgenta si apoi in starea de alerta. Este important sa ramanem solidari si sa luptam impreuna pentru drepturile noastre si pentru sanatatea pacientilor nostri.”, mai transmite Sociatatea Nationala de Medicina Familiei.

Etichete: apel la responsabilitate, masuri preventie covid-19, snmf, medici de familie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Utilizarea unor doze mari de antibiotice poate sa faca unele bacterii mai rezistente

Coriu: Asistentii medicali, alaturi de medici, lucreaza in conditii dificile si chiar ajung la burnout

Studiu: Circa 60% dintre pacientii spitalizati cu Covid-19 au simptome persistente si dupa sase luni

BioNTech mizeaza pe eficacitatea vaccinului produs impreuna cu Pfizer si impotriva noilor variante ale SARS-CoV-2

OMS: Varianta de Covid -19 din India a fost clasata drept ingrijoratoare | Tulpina detectata in 44 de tari