Medicii de familie din Vrancea au semnat actele aditionale cu CJAS, dar sunt nemultumiti de conditiile contractarii

10/01/2019
Medicii de familie din Vrancea au semnat actele aditionale cu CJAS, dar sunt nemultumiti de conditiile contractarii

Medicii de familie din Vrancea au semnat actele aditionale cu CJAS, dar sunt nemultumiti de conditiile contractarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-din-vrancea-au-semnat-actele-aditionale-cu-cjas-dar-sunt-nemultumiti-de-conditiile-contractarii/

Medicii de familie din Vrancea au semnat, la inceputul acestui an, actele aditionale care prelungesc contractele incheiate cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Vrancea pana la 31 martie.

Potrivit reprezentantilor Patronatului Medicilor de Familie din acest judet spun, insa, ca nemultumirile medicilor legate de venituri si problemele sistemului informatic au ramas aceleasi.

“Am protestat an de an si nu prea am avut succes, asa ca anul acesta lucrurile au ramas in coada de peste. Sigur ca nu suntem multumiti. Sentimentul general este de dezamagire, pentru ca nu s-a rezolvat nimic. Au zis ca au marit salariile la toti medicii, dar au marit numai la cei care lucreaza in spitale. In plus, ne confruntam cu foarte multa birocratie, cu un program informatic care se blocheaza des si ne impiedica sa ne desfasuram activitatea. Nu putem sa validam servicii, sa dam retete pe mai multe luni. Sistemul se blocheaza foarte des. Problemele au ramas in continuare aceleasi”, a declarat Dr. Alexandru Ghenadi, secretarul general al Patronatului Medicilor de Familie din Vrancea, citat de Agerpres.

El mai spune ca foarte putini absolventi se mai indreapta catre medicina de familie si exista riscul ca intr-un viitor nu foarte indepartat pacientii sa ramana fara medici care sa le ofere asistenta primara.

“Un medic de familie consulta circa 20-25 de pacienti pe zi, iar pe listele lui figureaza, in medie, aproximativ 1.500 de pacienti. In Vrancea sunt localitati care nu au medic de familie de ani de zile. Situatia nu intereseaza insa pe nimeni. Perspectivele nu sunt imbucuratoare, pentru ca tinerii nu prea mai vin catre medicina de familie, pentru ca nu este rentabil. Dupa 9-10 ani de facultate iesi cu un venit de somer”, a mai precizat medicul conform sursei mentionate.

In prezent, in judetul Vrancea, 142 de medici de familie se afla in relatie contractuala cu CJAS.

“La inceputul anului, toti cei 142 de medici de familie din judet au semnat acte aditionale cu CJAS Vrancea, care prelungesc contractele in vigoare la sfarsitul anului pana la data de 31 martie 2019. Actele aditionale nu stipuleaza o valoare prestabilita a contractelor, ca in cazul spitalelor de exemplu, pentru ca medicina primara nu este o asistenta care sa necesite un buget prestabilit. Fiecare medic este platit in functie de serviciile pe care le presteaza”, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al CJAS Vrancea, Iustina Papuc.

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. doki says:

    Din venitul cabinetului nu pot asigura asistentei -cu examen de pricipaliat – un salariu care sa-i acorde un punct pt. pensie.Daca as face asta,eu as fi in minus.

  2. soneriu doru says:

    …rămîne cum am stabilit…

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: