Medicii de familie din Tulcea au inceput monitorizarea cazurilor de gripa

08/10/2019

Medicii de familie din Tulcea au inceput monitorizarea cazurilor de gripa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-din-tulcea-au-inceput-monitorizarea-cazurilor-de-gripa/

Directia de Sanatate Publica (DSP) Tulcea a inceput monitorizarea cazurilor de gripa si infectii acute ale cailor respiratorii pentru a preveni aparitia unor probleme de sanatate publica in acest sezon rece.

“Saptamanal, medicii de familie ne informeaza cu privire la suspiciunile de gripa si la cazurile de infectii acute ale cailor respiratorii superioare. Pana in prezent, am primit 690 de doze de vaccin antigripal care au fost acordate personalului medical”, a precizat Mihaela Nicolau, directorul institutiei, conform Agerpres.

Ministerul Sanatatii a repartizat DSP Tulcea 20.580 de doze gratuite de vaccin antigripal.

“O a doua transa de vaccinuri, respectiv 6.860 de doze, urmeaza sa ajunga la Tulcea dupa data de 20 octombrie”, a mai mentionat directoarea DSP.

Vaccinurile antigripale gratuite acordate de Ministerul Sanatatii sunt destinate categoriilor de persoane cu gradul cel mai mare de expunere la virusul gripal, printre care personalul medical, persoanele care sufera de boli cronice, cardiace, respiratorii si de diabet zaharat, gravidele, persoanele cu varste mai mari de 65 de ani si cele institutionalizate.

In sezonul gripal 2018-2019, DSP Tulcea a primit 14.170 de doze de vaccin antigripal.

Metodologia de supraveghere a gripei si a infectiilor respiratorii pentru sezonul 2019-2020 este disponibila AICI.

Etichete: gripa, sezon gripal 2019-2020, vaccin antigripal, vaccinare antigripala

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: