Medicii de familie din Sibiu nu mai au vaccin antigripal

14/02/2019
Medicii de familie din Sibiu nu mai au vaccin antigripal

Medicii de familie din Sibiu nu mai au vaccin antigripal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-din-sibiu-nu-mai-au-vaccin-antigripal/

Si medicii de familie din judetul Sibiu au epuizat stocul de vaccin antigripal, potrivit Directia de Sanatate Publica.

“Vaccinul antigripal a fost epuizat in judetul Sibiu. (…) In ultima saptamana s-a epuizat stocul de vaccin antigripal ramas, vaccinandu-se 49 de persoane in judetul Sibiu. Astfel, in sezonul 2018-2019 au beneficiat de vaccin antigripal gratuit 26.620 de persoane aflate in grupele de risc”, scrie intr-un comunicat al DSP Sibiu.

Potrivit purtatorului de cuvant al instuitutiei, patru pacienti din judet au fost confirmati cu gripa, iar alti doi au decedat, fiind suspecti de virusul gripal.

Continut educational:

“In anul 2019 au fost confirmate zece cazuri de gripa, din care, saptamana trecuta, patru cazuri. Este vorba de o femeie de 55 de ani din Sibiu, cu virus gripal AH1, neinternata in spital, cu evolutie favorabila. Mai avem doi copii cu gripa. Un baietel de patru ani, din Sibiu, cu AH3, neinternat, cu evolutie favorabila si o fetita de 5 ani din Sibiu, cu virus gripal AH1, neinternata. Si s-a mai confirmat gripa la o pacienta de 50 de ani, internata in spital, in ATI, cu AH1. Este intubata, in stare grava”, a declarat Krisztina Gaal, citata de Agerpres.

Si alti medici de familie din tara au anuntat ca nu mai au vaccine antigripal, in conditiile in care au pe lista sute, chiar mii de pacienti ce au nevoie sa fie vaccinati.

Etichete: vaccin antigripal, gripa, medici de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: