Medicii de familie din satele galatene vor face telemedicina

24/11/2015

Medicii de familie din satele galatene vor face telemedicina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-din-satele-galatene-vor-face-telemedicina/

Stire realizata de Echipa de redactie FormareMedicala.roMedicii de familie din satele galatene au truse de telemedicina. O echipa de la Ministerul Sanatatii le-a explicat acestora modul de utilizare a echipamentului.

“Dupa sesiunea de instruire a medicilor de familie, care a avut loc pe 23 noiembrie, va fi organizat, pana la sfarsitul anului, si cursul de telemedicina pentru medicii specialisti care doresc sa ia parte la proiect. Este o sansa binevenita mai ales pentru tinerii medici specialisti, care au astfel posibilitatea de a-si rotunji veniturile si de a deprinde competentele necesare pentru telemedicina. Proiectul este unul regional, judetele Braila si Tulcea fiind incluse, alaturi de Galati. Judetul nostru a primit 84 de truse medicale”, a declarat, dr. Valentin Boldea, reprezentant al Directiei de Sanatate Publica Galati, citat de viata-libera.ro.

Cu ajutorul acestor truse medicale, medicii de familie din zonele rurale vor putea face o mai multe investigatii pacientilor, iar datele obtinute in urma acestor analize vor fi introduse intr-o platforma electronica pentru a putea fi citite si interpretate de un medic specialist.

Dupa ce medicul specialist va emite rezultatul si va face recomandarile, tot prin intermediul platformei, medicul de familie va sti in timp real starea de sanatate a bolnavului, pentru a putea lua o decizie.

Echipamentul pe care l-au primit medicii de familie din satele galatene, pe baza unui contract de comodat, consta intr-o trusa tip troler care contine:

-electrocardiograf (EKG)

– monitor de functii vitale

– spirometru

– analizor portabil biochimic cu 15 parametri

-camera web

– microfon

In judetul Galati sunt 256 de medici de familie care au contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Dintre acestia, 107 au cabinete in mediul rural.

Programul de telemedicina se extimeaza ca va debuta in anul 2016.

 

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: