Medicii de familie din Grupul de Vaccinologie al SNMF, premiati la Gala Copac 2017

19/09/2017
Medicii de familie din Grupul de Vaccinologie al SNMF, premiati la Gala Copac 2017

Medicii de familie din Grupul de Vaccinologie al SNMF, premiati la Gala Copac 2017

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-din-grupul-de-vaccinologie-al-snmf-premiati-la-gala-copac-2017/

Cei mai de seama specialisti din domeniul sanatatii si-au dat intalnirea luni seara la Gala Premiilor Copac 2017.

La evenimentul desfasurat la Teatrul National Bucuresti, au participat Florian Bodog, ministrul Sanatatii, Diana Paun, consilier de stat in Departamentul de Stat Presidentia Romaniei, oficiali din sanatate, medici, asistenti medicali, reprezentanti ai asociatiilor de pacienti si altor ONG-uri din sanatate.

La fiecare categorie au existat doua premii: al juriului si al publicului.

Premiul publicului in urma votului online la categoria “Cel mai bun comunicator medic in relatia cu pacientii” a revenit echipei de medici din cadrul Grupului de Facebook “Vaccinuri si Vaccinare – clarificari si sprijin pentru parinti format din medicii Sandra Alexiu, Dorica Sandutu, Madalina Vesa, Ana Cristina, Alina Ioana Vata.

Grupul online are peste 53 de mii de membri, iar medicii premiati la Gala Copac sunt si membri ai Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF.

Sunt in acest grup din 2013, aproape imediat dupa infiintarea lui. In tot acest timp impreuna cu colegii mei am incercat sa ne regrupam fortele pentru a duce mesajele noastre pentru vaccinare in mediul online, unde se duce astazi principala “batalie” pentru informarea parintilor. Am dorit sa ajutam acolo unde raspunsul oficial intarzie sa apara, chiar si cand problemele legate de acoperirea vaccinala in Romania au devenit grave. Ne dorim ca tot mai multi profesionisti din sanatate sa faca pasul acesta catre comunicarea online. Ne alaturam demersurilor altor medici care au inceput sa intervina in social media pentru informarea corecta a parintilor si oferirea de informatii stiintifice corecte, validate, care sa ii ajute sa ia decizia corecta de a-si vaccina copiii“, ne-a declarat Dr. Sandra Alexiu, proaspat premianta a Galei Copac, vicepresedinte al Societatii Nationale de Medicina Familiei.

Premiul primit aseara de medicii implicati in informarea parintilor despre vaccinuri si beneficiile vaccinarii, reprezinta rasplata unei munci deloc usoare, continue si de durata.

Nu este usor, e nevoie de timp pentru informare, de adaptarea mesajelor intr-un limbaj clar, dedicat, care sa readuca increderea in actul vaccinal. Prin vaccinare putem preveni boli grave, mortale. Vaccinarea este singura noastra arma impotriva anumitor cancere, dar si a unor boli pentru care omenirea inca nu a inventat niciun leac“, a mai precizat pentru FormareMedicala.ro medicul de familie Sandra Alexiu care este si presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti.

Si Coalitia Romania Sanatoasa a primit tot premiul publicului pentru “Cea mai buna campanie de informare din sanatate – Infografice privind vaccinarea”, proiect derulat și cu sprijinul SNMF.

De asemenea, premiul juriului la categoria “Cel mai bun comunicator in relatia cu pacientii” a revenit medicului pediatru Mihai Craiu de la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului Bucuresti, initiator al Spitalului Virtual pentru Copii.

Premiul juriului pentru “Cea mai buna Campanie de informare in sanatate” a revenit Asociatiei Antiparkinson pentru proiectul Instalatia din lalele.

 

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: