Medicii de familie din Cluj anuntati de Casa de Asigurari de Sanatate ca le inceteaza contractele

12/02/2015

Medicii de familie din Cluj anuntati de Casa de Asigurari de Sanatate ca le inceteaza contractele

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-din-cluj-anuntati-de-casa-de-asigurari-de-sanatate-ca-le-inceteaza-contractele/

studiu1Dupa ce medicii de familie din Cluj au fost anuntati de Casa de Asigurari de Sanatate ca le inceteaza contractile, sute de pacienti au ramas fara medicamente gratuite si bilete de trimitere.

Conform primelor informatii, motivul care ar sta la baza deciziei Casei de Sanatate Cluj de a incetat contractele cu medicii de familie este acela ca in 6 luni  de zile ei nu au reusit sa inscrie pe liste 700 de pacienti.

“Consideram aceasta clauza un pic pretentioasa, avand in vedere ca ne adresam unei populatii care a venit in zona Floresti si este inca in asezare”, a declarat un medic de familie localitatea Floresti, conform romaniatv.net

 Aceasta decizie nu a ramas fara ecou in randul pacientilor care s-au revoltat.

“Facem un apel disperat. M-am necajit foarte tare cand am auzit ca nu putem beneficia de retete”, a declarat un pacient, citat tot de romaniatv.net

“Am venit sa protestam fata de casa de asigurari. O anomalie ca in termen de 24 de ore sa desfiintezi activitatea unui medic de familie”, spune si un alt pacient.

De cealalata parte, reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate spun ca medicul nu a respectat clauzele din contract, insa pacientii pot alege sa se inscrie la alt doctor.

“Comisia paritara a stabilit un nr minim de 700 de asigurati in cazul medicilor de familie nou intrati in sistem”, a declarat purtatorul de cuvant al Casei de Asigurari de Sanatate Cluj.

Unii pacienti au afirmat ca sunt hotarati sa faca plangeri la Ministerul Sanatatii.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi

In Statele Unite ale Americii s-a inceput deja vaccinarea grupei de varsta 12-15 ani

A doua etapa a Maratonului Vaccinarii de la Timisoara | Se va face si un screening al starii de sanatate