Medicii de familie din Botosani spun ca nu au suficient spatiu si personal pentru a putea vaccina populatia

19/05/2021
Medicii de familie din Botosani spun ca nu au suficient spatiu si personal pentru a putea vaccina populatia

Medicii de familie din Botosani spun ca nu au suficient spatiu si personal pentru a putea vaccina populatia

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-din-botosani-spun-ca-nu-au-suficient-spatiu-si-personal-pentru-a-putea-vaccina-populatia/

Spatiile deficitare, personalul insuficient si birocratia sunt principalii factori care ingreuneaza participarea medicilor de familie din Botosani la campania de vaccinare anti-Covid. Acestea sunt concluziile unei intrevederi pe care prefectul judetului Botosani, Dan Nechifor, si directorul Directiei de Sanatate Publica, Monica Adascalitei, au avut-o, miercuri, cu medicii de familie din municipiul resedinta de judet, relateaza Agerpres.

Doctorii sustin ca dispensarele in care isi desfasoara activitatea nu dispun de spatii care sa permita organizarea unui flux de vaccinare corespunzator, cu un spatiu pentru monitorizarea post-vaccin a pacientilor.

Acestia mai trebuie completeze un numar mare de chestionare si formulare atat inainte de administrarea vaccinului, cat si dupa vaccinarea pacientilor.

“Noi trebuie sa scoatem acordul informal, sa ii dam chestionarul. Noi suntem doua in cabinet. Eu si asistenta. In timpul acesta poate sa vina si un copil cu o boala acuta. Si tot noi suntem. In momentul in care am terminat de facut vaccinul trebuie sa sa scriem in registrul de consultatii, in registrul de vaccinari pe suport de hartie, in registrul de vaccinari pe suport electronic, in fisa pacientului. Toate astea tot noi le facem”, a declarat un medic de familie, citat de Agerpres.

“Am putea face o solicitare catre Guvernul Romaniei prin care sa solicitam suplimentarea sumei pe pacient, motivat de faptul ca ne-ar trebui o persoana care sa se ocupe de inregistrare si de asistenta pre si post vaccinare sau sa se modifice contractele cu Casa de Asigurari ca sa prevada, pe langa plata per capita, si plata unei persoane pentru aceasta activitate”, a precizat si Dan Nechifor, prefectul judetului Botosani.

Etichete: medici de familie botosani, vaccinare anti-covid la medicul de familie,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: