Medicii de familie cer majorarea veniturilor

08/05/2017

Medicii de familie cer majorarea veniturilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-cer-majorarea-veniturilor/

Presedintele Societatii de Medicina Familiei din judetul Caras-Severin, dr. Daniel Popovici, a sustinut, sambata, la o dezbatere, ca medicii de familie au venituri mult prea mici si sunt nevoiti sa faca o a doua specializare, dupa ce au constatat ca salariul de rezident e mai mare.

“CNAS ar trebui sa majoreze veniturile medicilor de familie pentru ca, in prezent, veniturile acestora sunt mult prea mici fata de necesar si nu sunt deloc atractive. Spre exemplu, unii dintre medicii de familie fac o a doua specialitate, intrucat au constatat ca salariul de rezident este mai mare decat veniturile unui medic de familie”, a sustinut dr. Daniel Popovici la dezbaterea “Finantarea medicinei primare — importanta si necesitate prezenta. Masuri si perspective”, desfasurata la Universitatea de Vest ‘Vasile Goldis’ din Arad, conform Agerpres.

Mai multi dintre cei prezenti la dezbatere au ridicat problema lipsei de medici specialisti in acest domeniu. Conform statisticilor prezentate la discutii, 26% dintre localitatile din tara nu au in prezent medic de familie.

Conform sursei mentionate, dr. Daniel Popovici considera ca veniturile mici sunt motivul pentru care foarte multe posturi de medic de familie nu sunt ocupate in tara.

De asemenea, el a aratat ca in Caras-Severin sunt activi 165 de medici de familie, dintre care se vor pensiona in urmatorii cinci ani circa 80, dand ca exemplu orasul Resita, unde sunt 10 posturi libere si in ultimii ani a fost depusa o singura cerere.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19