Medicii de familie: Asteptam solutii si dorim sa muncim fara stresul creat de nefunctionarea SIUI

30/07/2019

Medicii de familie: Asteptam solutii si dorim sa muncim fara stresul creat de nefunctionarea SIUI

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-asteptam-solutii-si-dorim-sa-muncim-fara-stresul-creat-de-nefunctionarea-siui/

Patronatul Medicilor de Familie din Timis asteapta solutii concrete si eficiente de la Ministerul Sanatatii si de la CNAS pentru ca SIUI – sistemul electronic al cardului de sanatate – sa functioneze normal si sa nu mai fie blocata zilnic activitatea doctorilor, relateaza publicatia Ziua de Vest.

Continut educational:

“Functionarea cu sincope a sistemului electronic a CNAS a fost sesizata de ani de zile de catre medicii de familie, dar a fost un dialog al surzilor. Munca noastra nu a fost niciodata o prioritate pentru decidenti. Ce s-a asteptat decesul acestui sistem SIUI care ne afecteaza viata si noua medicilor, dar si pacientilor pentru ca CNAS si Ministerul Sanatatii sa ia atitudine? Ne intrebam cand se va remedia SIUI si cu ce costuri pentru noi toti? Decapitarea unor personaje nu rezolva problema. Asteptam solutii si dorim sa muncim fara stresul creat de nefunctionarea SIUI”, este mesajul reprezentantilor Patronatului Medicilor Timis, conform sursei citate.

Reamintim ca ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca de ani de zile, CNAS, uzand de procedee exagerate si birocratice a blocat functionarea normala a sistemului.

Fostul presedinte al Casi Nationala de Asigurari de Sanatate, Razvan Vulcanescu, a fost demis, iar in locul acestuia a fost numit interimar Vasile Ciurchea, cel care a mai ocupat aceasta functie de doua ori in trecut.

Etichete: medicii de familie, SIUI, sistem informatic de sanatate, patronatul medicilor de familie

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19