Medicii de familie: Anuntam CNAS ca nu ne mai lasam intimidati prin astfel de actiuni de sorginte totalitara

22/06/2016

Medicii de familie: Anuntam CNAS ca nu ne mai lasam intimidati prin astfel de actiuni de sorginte totalitara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-anuntam-cnas-ca-nu-ne-mai-lasam-intimidati-prin-astfel-de-actiuni-de-sorginte-totalitara/

MEDICI-ATITUDINE-2016Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) atrag atentia asupra unui nou abuz al CNAS!

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate are obligatia, asumata prin contract, de a face platile pentru facturile depuse la inceputul lunii pana la data de 20 a lunii curente. Aceste sume sunt necesare cabinetelor noastre pentru plata la termen a taxelor si impozitelor catre stat, precum si a salariilor angajatilor nostri.

In aceasta luna, CNAS a decis, fara sa ofere o justificare partenerilor contractuali, ignorand contractul semnat si propria legislatie, sa nu plateasca la termen, ci sa amane platile la o data ulterioara, inca neprecizata.

Cu alte cuvinte, un contract valid, in derulare, este ignorat de o institutie a statului. Nu ar fi prima data si in mod cert, nu va fi ultima. Ceea ce este nou e ca acest lucru se petrece cu 10 zile inainte de intrarea in vigoare a noului contract, ca o masura suplimentara de presiune asupra medicilor de familie.

Tot “intamplator” este convocata astazi si o sedinta cu presedintii caselor judetene. Nu stim care este mobilul acestei convocari, dar putem presupune ca are legatura cu implementarea noului contract-cadru si cu procedurile de contractare cu furnizorii de servicii medicale din Romania.

De asemenea, presupunem ca se stabileste o strategie de intimidare a medicilor de familie, prin metodele deja cunoscute: telefoane catre medici, trimiterea echipelor de control pe teren, denigrarea in presa a medicilor de familie.

Ca semn de respect fata de partenerii de contract ar fi fost simplu pentru CNAS sa ne comunice motivul intarzierii platilor. Dar CNAS a procedat, la fel ca si in alte dati, cu o totala lipsa de transparenta, pentru a ascunde incompetenta si abuzul.

Ca si in cazul defectelor SIUI, abia cand medicii de familie au amenintat cu actiune in instanta, CNAS a inceput sa anunte problemele importante, e adevarat rar si fara a rezolva ceva.

Anuntam CNAS ca nu ne mai lasam intimidati prin astfel de actiuni de sorginte totalitara si ca ne rezervam dreptul de a utiliza toate caile legale pentru a sanctiona comportamentul abuziv al CNAS, ignorarea legislatiei, incalcarea contractelor si lipsa de respect fata de partenerii de contract.

Medicii de familie sunt decisi sa nu semneze contractul, un contract pe care CNAS e prima care nu il respecta!

 

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF)
Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF)

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Doki says:

    C adovada de dispret total,Factura emisa in 30.04!!! 2016 privind regurgitarea (scuze,regularizarea ) pe trim.I a fost onorata de Casa in proportie de 50%,fara nicio explicatie.In caz invers mi-ar percepe penalizare,amenintari cu rezilierea contractului,etc.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Angajatii care se vaccineaza impotriva Covid-19 ar putea beneficia de o zi libera platita

Proiectul normelor Contractului-Cadru pentru anii 2021 – 2022, in transparenta decizionala

Citu: Vom transforma mai multe centre AstraZeneca in centre Pfizer

Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii: 113 zile de mandat si de ciocniri intre mentalitati

Pfizer: O ipoteza plauzibila este ca probabil va fi necesara a treia doza