Medicii de familie ameninta ca vor da in judecata CNAS si Ministerul Sanatatii

07/04/2014

Medicii de familie ameninta ca vor da in judecata CNAS si Ministerul Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-ameninta-ca-vor-da-judecata-cnas-si-ministerul-sanatatii/

Principalele revendicari ale Coalitiei profesionistilor din sistemul de sanatateIn cazul in care contractul – cadru si normele aferente vor fi publicate fara a fi luate in considerare modificarile propuse de medicii de familie, Patronatul Medicilor de Familie Gorj a avertizat ca va da in judecata CNAS si Ministerul Sanatatii.

“Acel contract cadru la care noi am cerut modificari nu a fost fost modificat”

Mihai Moisescu, Presedintele Patronatului Medicilor de Familie Gorj a precizat ca au fost trimise propuneri de modificare a contractului – cadru care insa nu au fost luate in considerare de autoritati.

“Am trimis propunerile noastre pentru modificari, pana acum nu avem cunostinta sa se fi tinut cont de ele. Culmea este ca, fiind neadoptat, au aparut normele. Dupa mintea mea, intai adopti contractul cadru si dupa ce este adoptat vii cu normele la el”, a precizat Mihai Moisescu.

“De ce mai suntem chemati la consultari?”

Nemultumirea majora a medicilor de faminilie vine ca urmare a faptului ca, desi au fost chemati la consultari, modificarile propuse de acestia nu sunt luate in considerare.

“Se vine cu un contract cadru la fel de prost ca cel de pana acum”

Presedintele Patronatului Medicilor de Familie Gorj confirma ca vor actiona in instanta in cazul in care modificarile propuse pentru contractul – cadru nu vor fi luate in calcul.

“Suntem in fata unui pachet de baza nou, pe acesta se vine cu un contract cadru la fel de prost ca cel de pana acum. Nimic modificat pana acum. Eu, ca presedinte al patronatului, muncesc de dimineata pana seara sa fac propuneri pentru modificari degeaba”, a explicat Mihai Moisescu.

In momentul in care normele contractului – cadru vor fi publicate in Monitorul Oficial fara a fi modificate, PMF Gorj, conform declaratiilor presedintelui organizatiei, va da in judecata CNAS si Ministerul Sanatatii.

Autor: Agerpress

1 Comentarii

  1. diana tofan says:

    nu inteleg de ce la conf.de presa vin persoane care habar nu au de contractul cadru si ce probleme avem; cum sa inteleaga atunci explicatiile date in conferinta de presa?
    si referitor la mesajul dat pentru facturile storno: de ce trebuie sa fiu cotizant la ambele organizatii?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Valeriu Gheorghita: Persoanele care deservesc activitati esentiale se reprogrameaza pentru vaccinare cu 10 zile

Un medicament dezvoltat in Ungaria ar putea fi eficient in prevenirea complicatilor grave ale virusului SARS-CoV-2

Moderna transmite ca vaccinul anti-Covid produs de companie este eficient si impotriva noilor tulpini de coronavirus

Romania a primit inca 95.940 doze de vaccin de la Pfizer & BioNTech

Citu, despre raspandirea noii tulpini a virusului: Daca pastram masurile restrictive, lucrurile raman la fel