Medicii de familie aduc la cunostinta opiniei publice ca SIUI este nefunctional

07/05/2018

Medicii de familie aduc la cunostinta opiniei publice ca SIUI este nefunctional

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-aduc-la-cunostinta-opiniei-publice-ca-siui-este-nefunctional/


Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) aduce la cunostinta opiniei publice, potrivit unui comunicat de presa, ca Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate este nefunctional, fapt care genereaza intarzieri in fluxul consultatiilor medicilor de familie din toata tara si imposibilitatea acordarii documentelor necesare pacientilor.

“Precizam ca pentru disfunctionalitatile generate de nefunctionarea sistemului informatic, medicii de familie nu au nici responsabilitatea si nici solutia necesara. Perioada de nefunctionare nu a fost anuntata pe site-ul CNAS in asa fel incat serviciile sa fie reprogramate. Merita precizat faptul ca si in situatiile in care CNAS recunoaste nefunctionarea sistemului, nu consemneaza real si riguros durata disfuntionalitatilor

Regretand situatia survenita, pacientii sunt rugati sa se adreseze CNAS. Va informam ca disfuntionalitatile se vor agrava in situatia in care CNAS nu rezolva urgent problema lipsei de mentenanta a sistemului, problema atestata de comunicatul oferit de firma SIVECO Romania. Aceasta precizeaza ca in data de 01.05.2018 a expirat contractul cu CNAS si ca au fost suspendate toate activitatile de mentenanta legate de baza de date ORACLE, a sistemelor SIPE, SIUI si CEAS”, scrie in comunicatul emis de Biroul executiv al SNMF.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Varsani Mihaela says:

    Probabil ca nu se vrea imbunatatirea transmiterii fluxului de informatii, in SIUI, pentru ca in ultima in instanta totul se reduce la venituri si cheltuieli.Cam trist.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

Implementarea treptata a contributiei personale a asiguratilor pentru servicii medicale private (CNAS)

Citu: Avem doze de vaccin pentru toata lumea. Nu ar trebui sa avem discutii despre valul patru

Andrei Baciu: Vor exista resurse suplimentare de finantare la nivel european pentru combaterea cancerului

Seful CNAS spune ca reglementarea contributiei personale va aduce transparenta si predictibilitate