Medicii de famile participa la dezvoltarea unui plan EMC pentru asistentii medicali

25/01/2012

Medicii de famile participa la dezvoltarea unui plan EMC pentru asistentii medicali

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-famile-participa-la-dezvoltarea-unui-plan-emc-pentru-asistentii-medicali/

In 2012, OAMGMAMR va propune modalitatea in care, si in ce masura, medicina de familie va fi incorporata in curricula asistentilor medicali ori predata ca un modul aditional.

Ministerul Sanatatii, beneficiind de consultanta specializata a unei organizatii olandeze, a elaborat deja, pentru perioada 2012-2020, o strategie de dezvoltare a asistentei medicale primare care defineste principiile-cheie, scopurile si obiectivele politicii de asistenta medicala primara. Astfel, conform obiectivelor strategiei, unul dintre organismele cheie in implementarea acesteia, va fi si Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.

In acest context, OAMGMAMR si Societatea Nationala de Medicina Familiei vor analiza nevoile si cerintele Educatiei Medicale Continue pentru asistenti medicali de familie si vor propune un plan de EMC dezvoltat in 2013 – 2014 si lansat ulterior.

“Comitetul Consultativ de Medicina de Familie reprezinta mijlocul oficial de comunicare si dezbatere intre Ministerul Sanatatii si factorii de decizie exteriori cu influenta in medicina de familie. Pentru punerea in aplicare a strategiei, Ministerul Sanatatii va organiza intalniri periodice ale Comitetului Consultativ de Medicina de Familie si va numi un nou membru in acest comitet, care va reprezenta Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.

“Ministerul Sanatatii, beneficiind de consultanta specializata a unei organizatii olandeze, a elaborat, pentru perioada 2012-2020, o strategie de dezvoltare a asistentei medicale primare care defineste principiile-cheie, scopurile si obiectivele politicii de asistenta medicala primara. Accentul este pus in primul rand pe asistenta medicala primara in mediul rural si in zonele izolate, scopul fiind imbunatatirea starii de sanatate a populatiei din Romania prin accesul la servicii de ingrijiri medicale primare de calitate”, anunta reprezentantii OAMGMAMR.

 

 
Autor: Oana Ciornia
Sursa: PaginaMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: