Medicii continua protestele

22/03/2016

Medicii continua protestele

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-continua-protestele/

DOCTOR-MEDIC-STETOSCOPAlianta Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical anunta continuarea miscarilor de protest incepute pe 21 martie si dezaproba initiativele de sabotare a grevei de tip japonez.

“In urma semnalelor primite de la colegii din tara, Alianta Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical anunta continuarea miscarilor de protest initiate de Confederatia Sindicala Hipocrat, Sindicatul Promedica si Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania. Estimarile noastre arata ca peste 12.000 de angajati din sistemul sanitar iau parte la aceste proteste, la nivel national. Reamintim colegilor nostri ca oricare dintre ei poate purta banderola de protest, fie ca este, fie ca nu este membru al vreunui sindicat sau organizatie. Oricine incalca acest drept, nu face altceva decat sa ignore si sa blocheze libera exprimare”, scrie intr-un comunicat de presa.

Alianta Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical saluta si sustinerea pe care mai multe organizatii din Sanatate au anuntat-o pentru aceste miscari.

“Societatea Nationala de Medicina Familiei din Romania, Federatia Patronatelor Medicilor de Familie din Romania, precum si mai multe filiale judetene ale Colegiului Medicilor din Romania sunt alaturi de noi in acest demers, care a debutat cu o greva japoneza, cu banderola, pe 21 martie”, mai scrie in comunicat, dat publicitatii si de Agerpres.

Medicii de familie s-au solidarizat cu cei medicii din sistemul public inca din prima zi a protestului.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii