Medicii britanici testeaza eficienta tratamentului cu Ibuprofen in cazul pacientilor cu Covid-19

04/06/2020

Medicii britanici testeaza eficienta tratamentului cu Ibuprofen in cazul pacientilor cu Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-britanici-testeaza-eficienta-tratamentului-cu-ibuprofen-in-cazul-pacientilor-cu-covid-19/

Medicii din Marea Britanie vor testa eficienta tratamentelor cu Ibuprofen pentru a vedea daca acest medicament antiinflamator are capacitatea de a diminua dificultatile respiratorii in cazul pacientilor diagnosticati cu Covid-19 si care prezinta simptome severe, informeaza Reuters.

Testele vizeaza o formula speciala de Ibuprofen, despre care oamenii de stiinta afirma ca s-a dovedit a fi mai eficienta decat formula standard a acestui medicament in tratarea sindromului de detresa respiratorie acuta (SDRA), o complicatie a maladiei Covid-19, transmite si Agerpres.

Noua formula a medicamentului a primit deja licenta de utilizare in Marea Britanie pentru alte afectiuni.

“Daca va avea succes, valoarea globala pentru sanatatea publica a acestui studiu va fi uriasa, tinand cont de costul redus si de disponibilitatea extinsa a acestui medicament”, a declarat Matthew Hotpot, directorul Centrului de cercetari biomedicale Maudsley din cadrul Institutului National pentru Cercetari in Sanatate (NIHR) din Marea Britanie, potrivit surselor citate.

Studiul britanic va fi unul randomizat, bazat pe recrutarea unui numar de pana la 230 de pacienti in lunile urmatoare.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

In martie, ministrul Sanatatii din Franta a spus ca oamenii nu ar trebui sa foloseasca medicamente antiinflamatorii, precum Ibuprofen, daca prezinta simtome de COVID-19, boala respiratorie cauzata de noul coronavirus (SARS-CoV-2), mai relateaza Agerpres.

Cu toate acestea, reprezentantii autoritatilor de reglementare a medicamentelor din Statele Unite, Marea Britanie si Uniunea Europeana, dar si cei ai producatorului medicamentului Nurofen, au afirmat ca nu exista nicio dovada ca acesta ar agrava starea pacientilor diagnosticati cu Covid-19.

Etichete: ibuprofen covid-19, tratament coronavirus, tratament ibuprofen, studiu covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animlelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza

Comisia Europeana: Pacientii spitalizati ar trebui testati atat pentru Covid-19, cat si pentru gripa in sezonul gripal

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)