Medicii atentioneaza ca simptomele alergiilor in cazul copiilor sunt similare cu cele ale Covid-19

18/06/2020
Medicii atentioneaza ca simptomele alergiilor in cazul copiilor sunt similare cu cele ale Covid-19

Medicii atentioneaza ca simptomele alergiilor in cazul copiilor sunt similare cu cele ale Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-atentioneaza-ca-simptomele-alergiilor-in-cazul-copiilor-sunt-similare-cu-cele-ale-covid-19/

Medicii pediatri atrag atentia asupra asemanarii simptomelor provocate de alergiile respiratorii cu cele ale SARS-CoV-2, in contextul redeschiderii creselor, gradinitelor si afterschool-urilor, fapt ce ar putea supraaglomera unitatea de primiri urgente, potrivit DSP Timis.

“Momentul redeschiderii unitatilor de invatamant prescolar se suprapune cu o patologie specifica primaverii (alergii, viroze) care poate da simptomatologie asemanatoare cu cea produsa de infectia cu virusul SARS-CoV-2, fapt confirmat si de prof. dr. Mihai Gafencu, medic primar pediatru in cadrul Spitalului de Urgenta pentru Copii Timisoara. Conform recomandarilor sale, parintii sunt rugati sa supravegheze cu atentie starea de sanatate a copiilor, iar in cazul in care acestia prezinta febra sau simptome respiratorii (tuse, rinoree), sa evite expunerea lor in colectivitate si sa se adreseze personalului medical, in vederea stabilirii diagnosticului si a conduitei medicale care se impune. Pentru evitarea aglomerarii excesive a unitatilor de primiri urgente, adresabilitatea in caz de nevoie se va face gradual, incepand cu medicul de familie, in caz de necesitate, centrelor de permanenta, iar in cazuri deosebite sau de o gravitate sporita, Spitalului de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu Timisoara, unde copiii vor fi supusi testarii RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2”, precizeaza reprezentantii DSP Timis intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, DSP mai precizeaza ca redeschiderea unitatilor prescolare nu trebuie sa provoace ingrijorare sau panica in randul parintilor, atata timp cat sunt respectate regulile de preventie.

De asemenea, DSP Timis mai transmite ca va verifica, prin personalul de specialitate, modul de punere in aplicare a normelor sanitare la nivelul unitatilor de invatamant.

Etichete: simptome alergii copii, simptome covid-19, asemanari simptome alergie coronavirus, dsp timis

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: