Medici romani, fara frontiere

03/03/2015

Medici romani, fara frontiere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medici-romani-fara-frontiere/

ordinanta-guvern-carduriMedicii romani aleg sa plece sa lucreze in strainatate atunci cand au oportunitati si se intorc atunci cand au oportunitati de a dezvolta proiecte interesante.

Sunt doua dintre concluziile workshopului organizat de Universitatea de Medicina si Farmacie ”Gr.T. Popa” Iasi in cadrul proiectului „Consiliere profesionala in specializarile medicale pentru o cariera de succes” – MedVISE, la care au participat aproximativ 200 de studenti interesati de experienta unor medici romani in strainatate.

Dr. Tudor Toma – Consultant Respiratory Physician la University Hospital Lewisham le-a explicat studentilor ca in Marea Britanie, medicul este privit ca orice alt specialist la care apelezi cand ai nevoie, ca un instalator sau electrician.

“Atunci, cand exista o problema, medicul trebuie sa o rezolve tinand seama de protocoale. Pe de alta parte, sistemul ii ofera medicului tot ce are nevoie. Oricand m-as intoarce in Romania”, a spus dr. Tudor Toma.

Marius Ursache, co-fondator al companiei Grapefruit, lansata in 1999 ca agentie de branding si fondator Eterni.me, realizat impreuna cu o echipa de antreprenori de la Massachusetts Institute of Tehnology (MIT) le-a explicat studentilor in direct din Chile ca este important sa faci ceea ce iti place.
Chiar daca el nu practica medicina, fiind implicat in alte proiecte, el considera ca studiile medicale au fost extrem de importante in formarea sa.

Asist. dr. Nicolae Ghetu, medic specialist Chirurgie Plastica, intors la Iasi dupa ce a realizat specializari in Franta, Japonia si Taiwan a inceput sa dezvolte un centru de abilitati chirurgicale pentru studenti si medici rezidenti.

Sef. Lucr. Dr. Naum Alexandru, reintors dupa ce s-a specializat in Suedia va lansa un proiect in ceea ce priveste evaluarea imagistica.

“Studentii au venit in numar foarte mare la workshop interesati de experienta unor medici care lucreaza in strainatate. Atunci cand faci din pasiune ceea ce faci, exista posibilitati de realizare atat in tara, cat si in strainatate”, a declarat prof. dr. Doina Azoicai, managerul proiectului ”Consiliere profesionala in specializarile medicale pentru o cariera de succes” – MedVISE.

Studentii prezenti au spus ca, atunci cand au ales medicina, au luat in calcul posibilitatea de a pleca sa lucreze in strainatate.
Ei considera ca principalele avantaje pentru a lucra in strainatate sunt remuneratia mai mare, conditii de lucru mult mai moderne, dezvoltare profesionala si personala, respect si libertate.
Dezavantajele sunt departarea de familie, lupta continua cu o societate care nu te adopta si cu care nu te identifici, epuizare la serviciu, diferente culturale, riscul de a fi marginalizati, discriminati.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului