Medici din Valea Jiului cercetati pentru luare de mita

30/01/2017

Medici din Valea Jiului cercetati pentru luare de mita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medici-din-valea-jiului-cercetati-pentru-luare-de-mita/

stetoscop6-min

Procurorii din judetul Hunedoara fac cercetari intr-un dosar de dare si luare de mita care vizeaza mai multe persoane si medici, care au acordat concedii medicale nejustificate.
Potrivit publicatiei locale Gazeta de Dimineata, cercetarile au aparut pe fondul mai multor sesizari si autosesizari ale politistilor in ceea ce priveste numarul mare  de zile de concediu medical, inregistrat la nivelul Complexului Energetic Hunedoara.

Toate unuitatile miniere au inregistrat cresteri semnificative de imbolnaviri in randurile angajatilor. Exceptie nu au facut nici angajatii din termocentralele hunedorene. Raman predominante imbolnavirile parafate de medicii de urgenta, dar lista acestora este completata si cu medici specialist, scrie sursa mentionata.

Printre cei bolnavi, prin repetitie, se numara atat muncitorii, cat si sefii lor sau liderii de sindicat.

In luna aprilie a anului 2016, mai multi medici din Valea Jiului au fost aspru sanctionati dupa ce au acordat concedii medicale minerilor din Valea Jiului. Complexul Energetic Hunedoara este cel care a sesizat Casa de Asigurari de Sanatate, dupa ce a constatat ca minerii se imbolnavesc din nou pe capete, dar lor li s-au adaugat de aceasta data si energeticieni ce riscau sa fie trimisi in “concediu de asteptare” si astfel salariile li s-ar fi diminuat.

Medicii gasiti vinovati atunci au platit sanctiuni de pana la 5.000 de lei. Este vorba si despre medici care fac garzi in serviciile de urgenta ale unor spitale din Valea Jiului.

Informatiile arata ca la Vulcan, unul dintre medici elibera in fiecare zi de luni, intre 14:00 si 16:00 foi de boala. Iar concediile medicale au fost eliberate atat de la urgenta, cat si de specialisti sau medicii de familie, nu mai putin de 225 de foi de boala fiind considerate – la inceputul anului 2016 – suspecte de cei de la CEH, relateaza Gazeta de Dimineata.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: