Medici detasati la Spitalul Judetean Tulcea pentru acoperirea deficitului de personal

13/03/2019

Medici detasati la Spitalul Judetean Tulcea pentru acoperirea deficitului de personal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medici-detasati-la-spitalul-judetean-tulcea-pentru-acoperirea-deficitului-de-personal/

O solutie provizorie gasita de Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Tulcea pentru a mentine in functiune sectia Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) este detasarea unui medic specialist de la Bucuresti.

“Mai mult decat sa scoatem posturile la concurs si sa-i stimulam pe medici prin acordarea de apartamente nu avem ce face. Trebuie sa existe dorinta si din partea medicilor sa vina la Tulcea”, spune managerul sitalului tulceam citat de Agerpres.

Cel de-al treilea medic anestezist al ATI este internat in spital, dupa ce s-a imbolnavit, si este inlocuita de o saptamana de specialista Oana Paraschiv, detasata pentru o luna de la Institutul de Urgenta ‘Prof. Dr. CC Iliescu’, Bucuresti.

“A fost un soc pentru mine, pentru ca am vazut un deficit foarte mare de personal. Sunt doar doua anesteziste. Sunt foarte multi chirurgi, volumul de munca este foarte mare si este imposibil ca doua anesteziste sa faca fata”, a declarat nedicul Oana Paraschiv citata de Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Piciorul diabetic

La Spitalul Judetean Tulcea, deficitul de medici este o problema de ani de zile. Doctorii tineri par sa ocoleasca acest oras, desi Consiliul Judetean deconteaza plata chiriei sau ofera locuinte de serviciu. In plus, aici exista mai multe proiecte de modernizare a unitatii spitalicesti.

De asemenea, o alta sectie ce se confrunta de mai mult timp cu lipsa medicilor este si Oncologia, care are un singur specialist.

Etichete: spitalul judetean tulcea, medici ati, lipsa de personal, medici oncologie tulcea

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Metoda dezinfectiei cu lampile UV nu reprezinta o optiune pentru salile de curs din scoli

EMA a inceput analizarea in timp real a datelor privind un nou tratament pentru Covid-19

Studiu international: Sprijinul europenilor pentru vaccinarea anti-COVID-19 este in crestere

Webinar gratuit | Sesiunea III – Diabetul zaharat tip 2 si complicatiile cardio-vasculare

Maraton de inscrieri pentru vaccinarea anti-Covid